Writershouse InkWell Darley Anderson Penguin Group Knopfdoubleday Orionbooks Hachette Aitkenalexander  Brower Literary Madeleine Milburn Fsg Henryholt Hayhouse Bastei Luebbe Verlag

A Lady’s Guide to Fortune-Hunting

В разгара на лятото ви представяме „A Lady’s Guide to Fortune-Hunting” от младата англичанка Софи Ъруин. Това е очарователен женски роман: вълнуваща и духовита романтична история от времената на Регенството в Англия. Книгата гарантира бягство от напрегнатата действителност, разказвайки историята на млада дръзка дама, която се бори да си пробие път във висшето общество и да се омъжи за богат съпруг. Романът е отличен избор за любителите на супер популярния сериал „Бриджъртън” и за последните месеци е лицензирана на 26 езика.

Младата Кити Талбът се оказва зарязана от годеника си три месеца преди сватбата и на първо време бъдещето й изглежда мрачно. Без богатството на бъдещия съпруг, с което е разчитала да изплати огромните хазартни дългове на баща си, Кити и сестрите й ги очаква пълна мизерия и затвор за длъжници.

Кити обаче не е от хората, които се отказват лесно. Умна, безскрупулна и наследила хазартния хъс на баща си, тя напуска дълбоката провинция и се отправя към едно от най-опасните места в Англия: Лондон по време на светския сезон. Целта е простичка: да срещне богат (и неособено умен) ерген, за когото да се омъжи и да спаси семейството си.

Кити е планирала всичко, освен срещата си с лорд Радклиф. По-голям брат на един от набелязаните от младата дама ергени, той бързо разконспирира манипулативната й игра и е решен да й попречи на всяка цена да се докопа до парите на брат му. Но и Кити, и лорд Радклиф се оказват изненадани, тъй като често големият победител в едно такова „надхващане” се оказва истинската любов.

Софи Ъруин е от Дорсет, но след завършването на висшето си образование се мести в Лондон, където няколко години работи като редктор в големи издателства. Днес се е отдала на страстта си към писането и възнамерява то да е основното й занимание. „A Lady’s Guide to Fortune-Hunting” е първата книга от замислената от Софи поредица „A Lady’s Guide”, която ще разказва историите на смели жени от епохата на Регентството. Отделните романи от поредицата няма да имат сюжетна връзка помежду си.

Eksmo Hoddereducation Harvardbusiness Sandra Bruna Agencia Literaria Mileskelly Littlebrown Regal literary  North Atlantic Books Macmillan Children's Arena-verlag Tarynfagernessagency Lorella Hardman & Swainson Literary Agency AVA Agentur Eksmo