Writershouse InkWell Darley Anderson Penguin Group Knopfdoubleday Orionbooks Hachette Aitkenalexander  Brower Literary Madeleine Milburn Fsg Henryholt Hayhouse Bastei Luebbe Verlag

How to Calm Your Mind

„How to Calm Your Mind” е новата книга на американския експерт по ефективност и продуктивност в ежедневието и на работното място Крис Бейли. Тя е справочник за достъпни, научно обосновани стратегии за действие, които показват, че пътят към туширане на тревогите в живота и повишаване на продуктивността минава директно през спокойствието – физическо, емоционално и ментално. Книгата е отличен избор за почитателите на Кал Нюпорт и Тимъти Ферис, подходяща е за всеки, който желае да постигне баланс между продуктивност и здравословен начин на живот.

Крис Бейли открива, че когато прекалява в стремежа си към максимална ефективност, страда от силен стрес и – често – от пълен бърнаут. Тогава осъзнава, че преди да дава съвети на читателите и слушателите как да повишат продуктивността си, най-напред трябва да им помогне да се научат да забавят темпото и да си почиват. Продуктивността ни е нужна – днес повече от всякога – но също толкова важно е систематично да развиваме способността си да се отпускаме. Спокойствието е като бездънен резервоар, от който можем да черпим енергия, която ни помага да даваме най-доброто от себе си.

Сред темите в книгата е и особено важният проблем за това как дигиталните технологии влияят върху стреса, как присъствието им в живота ни води до свръхстимулация, увеличава тревожността, неудовлетворението и ненужния стрес. Авторът ни помага да разберем дали нашата вечна „заетост” действително означава ефективно вършене на задачи, или е просто напрегната, но напразна суетня, която не генерира друго, освен още стрес.

Крис Бейли е автор, който се радва на огромна аудитория онлайн. Той е създател на популярния подкаст „Becoming Better”, води лекции и семинари, поддържа сайта ALife Of Productivity.com, който е безценен ресурс за всички, които желаят да оптимизират работата си и да живеят по-продуктивно. Крис Бейли е автор и на стотици статии по темата, публикувани в медии като „The New York Times”, „Wall Street Journal”, GQ, „Huffington Post”, „New York Magazine”, „Harvard Business Review”, TED, „Fast Company”, and „Lifehacker”. Предишната му книга „Hyperfocus” е лицензирана на 17 езика.

Eksmo Hoddereducation Harvardbusiness Sandra Bruna Agencia Literaria Mileskelly Littlebrown Regal literary  North Atlantic Books Macmillan Children's Arena-verlag Tarynfagernessagency Lorella Hardman & Swainson Literary Agency AVA Agentur Eksmo