Writershouse InkWell Darley Anderson Penguin Group Knopfdoubleday Orionbooks Hachette Aitkenalexander  Brower Literary Madeleine Milburn Fsg Henryholt Hayhouse Bastei Luebbe Verlag

Liebe beginnt wo Pläne enden

Ето и още един женски роман, този път от немската авторка Сандра Попе, който носи прекрасното име „Liebe beginnt wo Pläne enden” („Любовта започва там, където свършват плановете ни”). Сюжетът тук е необичаен, а началото му се поставя от една изневяра, но нека никой не се съмнява, че любовта отново ще възтържествува. Героинята на романа обаче ще получи възможност да разбере, че истинското щастие идва тогава, когато се отърсим от натрапчивото желание да контролираме живота, и напуснем окончателно зоната си на комфорт.

Кристин установява, че съпругът й й изневерява. Макар новината да не я шокира толкова, колкото е очаквала, все пак я разтърсва из основи. Ами сега?

В опит да разреши дилемата дали да се разведе, или да се примири и да продължи постарому Кристин решава да действа импулсивно. Приема предложението на една приятелка и се присъединява към научния проект „Живата история”, при който заедно с двете си дъщери се премества да живее в музий на открито. В продължение на шест седмици трите трябва да живеят така, както са живели хората през осемнайсети век: със същите ограничения и тежък труд. Сред останалите 150 участници в проекта има капризни, противни, но и очарователни хора, с които Кристин скоро се сприятелява. Сред тях има и един мъж, който кара сърцето й да спира, макар тя да полага максимални усилия да го отблъсне.

Нови приятели, много смях, нови умения – всичко това се преплита в едно необичайно преживяване, в която Кристин трябва да преодолее много препятствия и трудности. Дъщерите й пък научават, че смартфоните и училището не са най-важните неща на света. Постепенно Кристин открива себе си и без съмнение установява, че бракът й няма бъдеще. Това обаче далеч не означава, че животът й е приключил, напротив – пред нея се разкриват изцяло нови възможности, а и любовта започва там, където свършват всички планове.

Сандра Попе живее в Бон с двете си деца. Завършила е история, но сега се занимава изцяло с писане. Авторка е на още два женски романа, публикувани под псевдоним.

Eksmo Hoddereducation Harvardbusiness Sandra Bruna Agencia Literaria Mileskelly Littlebrown Regal literary  North Atlantic Books Macmillan Children's Arena-verlag Tarynfagernessagency Lorella Hardman & Swainson Literary Agency AVA Agentur Eksmo