Writershouse InkWell Darley Anderson Penguin Group Knopfdoubleday Orionbooks Hachette Aitkenalexander  Brower Literary Madeleine Milburn Fsg Henryholt Hayhouse Bastei Luebbe Verlag

Survival Tips: 150 Essential Life-saving Skills

В светлината на драматичните събития от последните месеци и цялостната непредвидимост на съвремието ви предлагаме една навременна и супер актуална книга: „Survival Tips: 150 Essential Life-saving Skills”. Това е едновременно професионален, но и достъпен и ясен наръчник по оцеляване във всякаква среда и обстановка. Книгата обяснява и показва нагледно чрез илюстрации базисните умения за физическо и ментално оцеляване както в екстремна среда, така и в обичайна среда, но при екстремни обстоятелства (природно бедствие, военен конфликт).

Темите в книгата включват: изработка на оръжия за защита и лов, идентифициране на ядливи растения, психология на оцеляването, техники за придвижване под прикритие, навигация по небесните тела, оцеляване в морето, конструиране на подслон, лов и капани, палене на огън, импровизирани съдове и начини за приготвяне на храна, техники за физическа издръжливост и откриване на вода.

Книгата коментира и често пренебрегвани аспекти на оцеляването като: народни лекове, работа с въжета (възли и катерене), основи на ръкопашния бой без оръжие.

Книгата е илюстрирана с повече от сто черно-бели илюстрации и представлява богат източник на безценна информация за спецификите на физическото и психологическо оцеляване в екстремни условия.

 

Eksmo Hoddereducation Harvardbusiness Sandra Bruna Agencia Literaria Mileskelly Littlebrown Regal literary  North Atlantic Books Macmillan Children's Arena-verlag Tarynfagernessagency Lorella Hardman & Swainson Literary Agency AVA Agentur Eksmo