Writershouse InkWell Darley Anderson Penguin Group Knopfdoubleday Orionbooks Hachette Aitkenalexander  Brower Literary Madeleine Milburn Fsg Henryholt Hayhouse Bastei Luebbe Verlag

The Age of Eternity

“The Age of Eternity”, Hector Garcia.

Името на този испански автор е познато и обичано в България от поредицата, която започна с „Икигай” в съавторство с Францеск Миралес.

Прекарал повече от 14 години в Япония, Хектор Гарсия самостоятелно е написал още три книги за тази страна, най-популярна от които е „Магията на Япония”. „The Age of Eternity”е първият му опит в научната фантастика, действието отново се развива в Япония. Авторът сам описва книгата си като „научно-фантастичен трилър с незабравима любовна история”. Главният герой е Натан – талантлив дизайнер на часовници. Той е поканен от Маса – продуцентът на Kyoto Mythos: най-популярната виртуална среда в света, която пренася човека в Япония през XII век – за да проектира за него известна часовникова кула. Докато работи, Натан се сближава с мистериозната Рейко. Тя има такова въздействие върху него, че Натан успява да придаде магически качества на виртуалната часовникова кула, която става портал към друг свят – Светът на вечността. В този свят няма нужда от технологии, за да бъде човек всесилен... Романът е блестящ анализ на това какво означава да си човек в едно изкуствено, виртуализирано общество.

„Това е една книга, обречена да повтори успеха на трилогията „Земното минало” от Лиу Цъсин”, казва критиката. Книгата излезе в Испания в края на март 2022 и вече е лицензирана за превод на четири езика.

Eksmo Hoddereducation Harvardbusiness Sandra Bruna Agencia Literaria Mileskelly Littlebrown Regal literary  North Atlantic Books Macmillan Children's Arena-verlag Tarynfagernessagency Lorella Hardman & Swainson Literary Agency AVA Agentur Eksmo