Writershouse InkWell Darley Anderson Penguin Group Knopfdoubleday Orionbooks Hachette Aitkenalexander  Brower Literary Madeleine Milburn Fsg Henryholt Hayhouse Bastei Luebbe Verlag

Beyond Medicine

„Beyond Medicine” на Патриша Мюсъм е една от онези фундаментални книги, които ревизират и пренареждат цялостната парадигма, по която мислим за здравето, тялото и чувството си за добруване. Това е книга, която не само просвещава, но и вдъхновява. „Единствената книга за това как да поддържате здравето си, от която ще се нуждаете!” – казва доктор Лари Доси в предговора.

Съвсем нова на пазара – от края на миналата година – нейното подзаглавие гласи: „Революционната рецепта на един лекар за постигане на абсолютно здраве и пълен вътрешен покой”. Една от многобройните възторжени рецензии казва още: „Тази книга ще ви запознае с един могъщ лечител със специални сили – и това сте самите вие!” Тя го прави, като показва на практика преките връзки тяло-ум.

Доктор Мюсъм демонстрира искрено уважение към това, което може да предложи традиционната медицина, като също така признава нейните ограничения. Тя ни кани да влезем в по-активна роля за поддържане на собственото си здраве, като на първо място се научим да постигаме и практикуваме дълбок вътрешен покой. При това дава в книгата си упражнения, чрез които, стъпка по стъпка, този покой се постига! Книгата е хармонично съчетание между съвременна наука и древна лечителска мъдрост, което доктор Мюсъм е въплътила в живота си. В нея тя отделя внимание на петте основни лекарства, които са по силите и по волята на всеки: храната като лекарство/начинът на живот като лекарство/ общуването като лекарство/ смисълът във всичко, което правим, като лекарство/ дълбокият покой като лекарство. „Лекарите са обучавани да лекуват диагнозата, не пациента, но доктор Мюсъм доказва как пациентът трябва да бъде доведен до състояние на абсолютен вътрешен мир, откъдето започва здравето”, казва доктор Бърни Сигъл.

В настоящите неспокойни времена мисля, че преди всичко се нуждаем от такива ценни книги и ценни съвети, които да ни помогнат да бъдем по-независими, центрирани около важните неща, по-спокойни и по-здрави.

Доктор Патриша Мюсъм живее и работи в Ню Йорк. Освен практиката и просветителската си дейност за алтернативна медицина, тя е основателка на Асоциацията по алтернативна медицина към Американските висши медицински училища, която поддържа курсове с тази насоченост във всички тях.

Eksmo Hoddereducation Harvardbusiness Sandra Bruna Agencia Literaria Mileskelly Littlebrown Regal literary  North Atlantic Books Macmillan Children's Arena-verlag Tarynfagernessagency Lorella Hardman & Swainson Literary Agency AVA Agentur Eksmo