Writershouse InkWell Darley Anderson Penguin Group Knopfdoubleday Orionbooks Hachette Aitkenalexander  Brower Literary Madeleine Milburn Fsg Henryholt Hayhouse Bastei Luebbe Verlag

Two Doors Down

Предпразнично ви представяме един оригинален, искрен, малко смешен, супер съвременен и стоплящ разказ за всички, които обичат романтични комедии: романът „Two Doors Down” на англичанката Ел Спелман. Тази авторка пише различно: автентично и с чувство за хумор. Макар да засяга теми като изолацията и самотата, сюжетът е очарователен, топъл и силно приповдигащ. Книгата ще излезе на пазара през януари 2022 и е отличен избор за почитателките на Бет О’Лиъри и Клеър Пули.

Наскоро преместила се в града, Стеф се опитва с всички сили да убеди приятелите и семейството си в провинцията, че животът й е пълноценен и вълнуващ. Истината обаче е, че Стеф е останала почти без пари, а намирането на нова работа и нови приятели в големия град се е оказало много трудна задача.

Ерик е изгубил посоката в живота си след скъсването с перфектната Клариса. Приятелите му се женят, купуват си къщи и стават бащи, докато той все още живее със съквартиранти и усеща, че животът буквално го подминава.

Стеф и Ерик са самотни и не се познават. Единственото общо помежду им е, че живеят на една и съща улица, дори на един и същи тротоар, като между жилищата им се намира само една друга къща. Там никога не се мярка жива душа, но и Стеф, и Ерик всяка вечер чуват, че вътре някой свири дълго на пиано... Музиката ги утешава и ги кара да не чувстват самотата си толкова остро.

Един ден обаче музиката замлъква. Двамата герои, обезпокоени, отиват едновременно да проверят дали не се е случило нещо лошо с тайнствения им съсед. Запознават се, постепенно се сближават и скоро всеки от двамата открива, че през цялото време истинската любов е живяла на същата улица – само през една къща.

Ел Спелман живее в Бристол. Авторка е на телевизионни сценарии и женска проза. „Two Doors Down” е третият й роман.

 

Eksmo Hoddereducation Harvardbusiness Sandra Bruna Agencia Literaria Mileskelly Littlebrown Regal literary  North Atlantic Books Macmillan Children's Arena-verlag Tarynfagernessagency Lorella Hardman & Swainson Literary Agency AVA Agentur Eksmo