Writershouse InkWell Darley Anderson Penguin Group Knopfdoubleday Orionbooks Hachette Aitkenalexander  Brower Literary Madeleine Milburn Fsg Henryholt Hayhouse Bastei Luebbe Verlag

The Children of the Fox

Тази година детската литература се радваше на нарастващо търсене и успех, затова нека предложим на вашето внимание и първия роман от една нова middle-grade фентъзи трилогия – „The Children of the Fox” на американския автор Кевин Сандс. Критиката и читателите приемат книга първа изключително добре, книга втора се планира за 2022 година, а книга трета – за 2023. Романите съчетават магически приключения, екшън и вълненията на младите герои, с които може да се индентифицира всеки читател на възраст от 8 до 12 години. Книгата е носител на наградата на National Public Radio в категория Best Book of the Year за 2020, освен това е книга на месеца на Amazon за октомври 2020 в категория middle-grade.

Петимата герои са младежи със специални дарби, които са наети да извършат невъзможно престъпление – да откраднат съкровището на най-могъщия магьосник в града. Мнозина възрастни са опитали и са се провалили, но бандата на петимата разчита на смелостта си, приключенския си дух и – не на последно място – на изкушението от сериозната награда, която ще получат в случай на успех. Неуспех не се предвижда, защото би довел до сигурна смърт.

Притежателят на съкровището обаче не е обикновен човек, а магьосник, така че младежите скоро разбират, че имаш ли си работа с магия, нещата невинаги са такива, каквито изглеждат. Може да смятат, че контролират нещата, но в крайна сметка се оказват измамени. Ще успеят ли младите крадци да извършат обира или, изправени пред непреодолими препятствия, ще установят, че може би късметът ги е изоставил? Несломимият творчески дух, изобретателност и смелост в най-добрите традиции на детските магически романи им идват на помощ.

Кевин Сандс има университетска степен по теоретична физика, но в живота си е работил какво ли не: изследовател, бизнес консултант, учител... В момента пише детски книги. Автор е на супер успешната middle-grade поредица The Blackthorn Key.

 

Eksmo Hoddereducation Harvardbusiness Sandra Bruna Agencia Literaria Mileskelly Littlebrown Regal literary  North Atlantic Books Macmillan Children's Arena-verlag Tarynfagernessagency Lorella Hardman & Swainson Literary Agency AVA Agentur Eksmo