Writershouse InkWell Darley Anderson Penguin Group Knopfdoubleday Orionbooks Hachette Aitkenalexander  Brower Literary Madeleine Milburn Fsg Henryholt Hayhouse Bastei Luebbe Verlag

Love and Saffron

Отново в унисон с уютната домашна атмосфера на наближаващите празници ви предлагаме един чудесен escape женски роман за живота, храната и непреходното приятелство. Заглавието му е „Love and Saffron” („Любов и шафран”) от американката Ким Фей. Действието се развива през 60-те години в Америка, а романът е изграден в оригинална епистоларна форма – двете героини не се срещат, а общуват само с писма.

Младата Джоан Бергстрьом изпраща писмо на Имоджен – любимата й колумнистка, чиято месечна рубрика за храна и готвене редовно чете, като към него прилага и подарък – пакетче шафран, и от този първи контакт се ражда едно приятелство, което ще промени живота и на двете жени.

Те започват да си пишат редовно и скоро установяват, че храната и хубавият живот не могат да бъдат разделени. Помежду им се установява близост, която им помага да преминат през историческите предизвикателства в Америка през 60-те – кубинската криза, убийството на Кенеди – както и през трудностите в собствения им живот и партньорства. Благодарение на кореспонденцията с Джоан дългогодишният брак на Имоджен разцъфва и се превръща в нещо ново и вълнуващо, а Джоан на свой ред разбира, че любовта не винаги е там, където я търсим.

Романът предлага чудесна отмора на съзнанието сред кризите на съвремието и напомня на читателките, че храната и приятелството са силен антидот за всяко разочарование и че връзката между хората е онова, което си заслужава за пазим на всяка цена.

Ким Фей е родена в Сиатъл, живяла и пътувала през голяма част от живота си в Югоизточна Азия. Автор е на пътеписи, на телевизионно предаване за азиатската кухня и на още един роман. Днес живее в Лос Анджелис.

Eksmo Hoddereducation Harvardbusiness Sandra Bruna Agencia Literaria Mileskelly Littlebrown Regal literary  North Atlantic Books Macmillan Children's Arena-verlag Tarynfagernessagency Lorella Hardman & Swainson Literary Agency AVA Agentur Eksmo