The Monster Parade

С удоволствие ви представяме една чудесна детска книжка: прекрасно написана, с много свежи съвременни илюстрации и най-важното – със силно и важно послание. „The Monster Parade”е предназначена за деца от 3 до 6 години, състои се от 32 страници и коментира безкрайно важната за децата тема за чувствата: как да ги разпознаваме, да ги преживяваме, а след това да ги оставяме да си отидат, без да нарушават вътрешния ни мир.

Чувствата ни приемат най-причудливи форми: понякога са страшни, понякога – шумни, понякога – весели, понякога – тъжни. Те непрекъснато преминават покрай и през нас в безкраен парад, като ни карат да променяме настроението и действията си. Важно да е знаем, че това е нормално, че трябва да оставяме чувствата да ни обземат без страх, защото те никога не траят дълго, а след това спокойно да им позволим да си идат. Трябва да останем отстрани и спокойно да проследим как те продължават все така да преминават край нас, без да им позволяваме да се превръщат в център на живота ни. С помощта на чудесните илюстрации и приятелски текст това умение не е трудно да се разбере и усвои от децата!

В края на книжката има набор от дихателни упражнения и практики за центриране и успокояване, които детето лесно може да усвои. Книжката би била от голяма помощ както на родителите, така и на учители от детски градини, занимални и други специалисти, които се грижат за деца. И едно истинско удоволствие за децата!