Writershouse InkWell Darley Anderson Penguin Group Knopfdoubleday Orionbooks Hachette Aitkenalexander  Brower Literary GREAYHOUND LITERARY Fsg Henryholt Hayhouse Bastei Luebbe Verlag

How to Stop Fascism

„How to Stop Fascism” е новата книга на изключително популярния британски журналист и радиокоментатор Пол Мейсън. Тя излезе през август 2021 година и коментира най-актуалните политически и социални феномени, на които ставаме свидетели през последните няколко години. Това я прави много навременна и актуална.

Авторът твърди, че крайно десните политики са във възход по целия свят. От Бразилия на Болсонаро до Турция на Ердоган, видно е, че фашизмът не е понятие, което сме оставили в миналото, а повтарящ се кошмар, който отново изплува на повърхността и се налага човечеството да открие по-добър начин да се справи с него.

В „How to Stop Fascism” Пол Мейсън предлага радикален, но и дълбоко оптимистичен по своята природа модел на съпротива и победа над новото крайно дясно. Книгата е едновременно смразяващ портрет на съвременния фашизъм и завладяващ исторически очерк за фашисткия феномен: психологическите му корени, политическата му теория и водеща до геноцид логика. Мейсън настоява, че фашизмът всъщност е симптом на провала на капитализма, на неговото израждане, и че преследва човечеството неотклонно от началото на двайсети век досега.

Паралелно с това авторът твърди, че е възмож е от пепелта на пост-ковид света днешното общество с всички лостове, с които разполага – духовни, икономически и дигитални – да успее да изгради един нов социум, основаващ се на справедливост и равнопоставеност. За да се случи това, обществото трбява да се запита: В какъв свят желаме да живеем и как можем да го постигнем?

Пол Мейсън е ляв политически журналист и коментатор на ВВС. Активно участва в културия и политическия живот на Острова и е автор на седем книги, чиито права са лицензирани на над 10 езика.

Eksmo Hoddereducation Harvardbusiness Sandra Bruna Agencia Literaria Mileskelly Littlebrown WESTEND VERLAG  North Atlantic Books Macmillan Children's Arena-verlag Tarynfagernessagency Lorella Hardman & Swainson Literary Agency AVA Agentur Eksmo