Writershouse InkWell Darley Anderson Penguin Group Knopfdoubleday Orionbooks Hachette Aitkenalexander  Brower Literary GREAYHOUND LITERARY Fsg Henryholt Hayhouse Bastei Luebbe Verlag

Murder at the House on the Hill

Този месец ви представяме една увлекателна тайнствена история от така популярния в пандемичните времена жанр cosy crime: романа на младата англичанка Виктория Уолтърс „Murder at the House on the Hill“. Издържан в традицията на класическите британски криминални романи, сюжетът предлага на запалените читатели на жанра всички познати елементи: тихо провинциално градче, старо имение, мистериозно убийство и две любителки-детективки, които с чар, наблюдателност и познаване на човешката природа успяват да разплетат тайнствения случай.

Нанси Хънтър и баба ѝ Джейн Хънтър са собственички на книжарница „Дедли ендингс“ в малкото градче Котсуолд, скътано дълбоко в английската провинция, където никога нищо не се случва. Двете продават трилъри и криминални романи и следят всички тайни и клюки в градчето.

Провинциалната идилия рязко се нарушава, когато богатото и потайно семейство Рот се завръща в Котсуолд и за първи път от двайсет години отваря за гости голямото си имение край града, като организира пищен бал за годежа на една от дъщерите си. Джейн и Нанси са сред поканените и като всички са развълнувани да попаднат сред висшето общество и да видят отвътре прекрасната тайнствена къща. Празненството е в разгара си, но е прекъснато рязко от смъртта на младата Луси, наскоро омъжена за наследника на фамилията Хенри Рот. Гостите я намират, паднала от високата тераса на имението.

Джейн и Нанси усещат, че в случая има нещо много мътно и решават да разследват. Колкото и да са предпазливи любителките-детективки обаче, убиецът се оказва по-хитър и опасен, отколкото са си представяли. А и той самият скоро усеща, че някой е по петите му и решава да покрие следите си. Дали Джейн и Нанси ще успеят да разрешат случая, преди самите те сериозно да пострадат?

Виктория Уолтърс е авторка на няколко женски романа, като дебютната ѝ книга е отличена с наградата WHSmith Fresh Talent и е шортлистната за наградата RNA Reward. Самата Виктория пък е посочена от Амазон за техен фаворит в категория Rising Star. Виктория е работила като книжар, а днес живее в графство Съри и се занимава професионално с писане.

Eksmo Hoddereducation Harvardbusiness Sandra Bruna Agencia Literaria Mileskelly Littlebrown WESTEND VERLAG  North Atlantic Books Macmillan Children's Arena-verlag Tarynfagernessagency Lorella Hardman & Swainson Literary Agency AVA Agentur Eksmo