Writershouse InkWell Darley Anderson Penguin Group Knopfdoubleday Orionbooks Hachette Aitkenalexander  Brower Literary Madeleine Milburn Fsg Henryholt Hayhouse Bastei Luebbe Verlag

End State

“End State: 9 Ways Society Is Broken and How We Fix It” на младия британски социолог Джеймс Плънкет е много навременна и полезна със своя фундаментален оптимизъм книга. Авторът проследява моментите на дълбока промяна, която преживява западното общество през последните два века: Индустриалната революция, Голямата депресия, Първата и Втората световни войни, технологичната революция на Интернет и високите технологии, а днес – глобалната пандемия. Всеки от тези моменти преставлява повратна точка, след която обществото сякаш увисва в безтегловност, объркано и изгубено, но след това все пак я предоолява и излиза от нея по-силно, по-успешно и по-щастливо.

Джеймс Плънкет твърди, че всяка криза не е момент за отчаяние, а е историческа възможност: момент, в който да преосмислим, обновим и реформираме начините, по които организираме обществото си и неговото управление.

Джеймс Плънкет смята, че имаме основание за оптимизъм. В книгата си той демонстрира девет начина, по които може да бъде ъпгрейдната социалната ни организация така, че да впрегне в положителна посока цялата енергия на днешната дигитална ера. Част от тези начини са създаването на ясни правни и финансови регулации за начина на работа на монополните технически компании и авторът предлага конкретни правила, които могат да се приложат както на национално, така и на международно ниво. С този анализ авторът доказва, че западното човешко общество има шанс не просто да оцелее, но и да процъфтява в днешната дигитална епоха.

Джеймс Плънкет се занимава със социологически наблюдения и анализи и е работил като анализатор и съветник в много държавни и неправителствени организации от двете страни на океана. „End State” е първата му книга.

 

 

Eksmo Hoddereducation Harvardbusiness Sandra Bruna Agencia Literaria Mileskelly Littlebrown Regal literary  North Atlantic Books Macmillan Children's Arena-verlag Tarynfagernessagency Lorella Hardman & Swainson Literary Agency AVA Agentur Eksmo