Writershouse InkWell Darley Anderson Penguin Group Knopfdoubleday Orionbooks Hachette Aitkenalexander  Brower Literary Madeleine Milburn Fsg Henryholt Hayhouse Bastei Luebbe Verlag

The Replacement

Този месец ви представяме и един вълнуващ трилър на англичанката Мелани Голдинг – “The Replacement”. Това е вторият роман на авторката, в който тя не изневерява на запазената си марка: преплитане на полицейска драма с мрачното очарование на магическия англо-келтски фолклор. В резултат читателите получават мистерия, която ги кара да настръхнат и която дълго не могат да забравят. Романът ще излезе на англоезичния пазар през ноември 2021, но вече е лицензиран на 12 езика. Отличен избор за любителите на Тана Френч, Софи Хана и К. Дж. Тюдор.

В една мрачна декемврийска вечер в малък крайморски град е намерено изоставено малко момиченце. Скоро в участъка пристига майката и полицаите я пускат да си иде с детето, защото приемат версията, че то просто се е отдалечило от майка си и се е изгубило.

Скоро след това убит е намерен мъж, който привидно живее сам, но някои подробности от местопрестъплението повдигат тревожни въпроси. Оказва се, че жертвата има семейство – една странна мълчалива дъщеря и душевноболна съпруга, която настоява, че принадлежи към рода на хората-тюлени, и твърди, че съпругът й държи нейде скрита тюленовата й кожа, която ще й позволи да се завърне при тях в морето.

С убийството на мъжа се заема инспектор Джоана Харпър, която в хода на разследването попада на записи от камери, на които се виждат майката и изгубеното момиченце, което полицията й е върнала. Оказва се, че те не просто са замесени в престъплението, но и инспектор Харпър познава тази жена по-добре от самата себе си... Ще й се наложи да направи труден морален избор – да разкрие истината или да пожертва кариерата си. Както във всички добри романи, истината е стряскаща, неочаквана и разкриваща дълбините на човешката душевност и стремления.

Мелани Голдинг е завършила творческо писане в университета в град Бат, Англия. Работила е най-различни професии – детегледачка, учителка по музика, печелила е много национални награди в литературни конкурси за къси разкази. Днес се занимава професионално с писане.

 

 

Eksmo Hoddereducation Harvardbusiness Sandra Bruna Agencia Literaria Mileskelly Littlebrown Regal literary  North Atlantic Books Macmillan Children's Arena-verlag Tarynfagernessagency Lorella Hardman & Swainson Literary Agency AVA Agentur Eksmo