Writershouse InkWell Darley Anderson Penguin Group Knopfdoubleday Orionbooks Hachette Aitkenalexander  Brower Literary GREAYHOUND LITERARY Fsg Henryholt Hayhouse Bastei Luebbe Verlag

How to Change

С радост и желание да сме полезни ви представяме прекрасния психологически наръчник “How to Change: The Science of Getting from Where You Are to Where You Want to Be” („Науката за това да стигнем от там, където сме сега, до там, където желаем да бъдем“) на преподавателката в колежа Уортън към университета на Пенсилвания Кейти Милкман. Книгата излезе в Америка в началото на май 2021, но вече е лицензирана на 14 езика. „How to Change“ коментира огромната тема за промяната у човека: авторката твърди, че тя е важна, животоопределяща и най-същественото – възможна! Предговорът на книгата е написан от не по-малко известната Анджела Дъкуърт, която отскоро е позната и на българските читатели с книгата си „Хъс“.

Не са малко хората, които желаят да постигнат промяна в живота си – в личен, емоционален, професионален, финансов план. Въпреки искреното желание за това и безкрайните съвети от книги, онлайн ресурси, видеа и т.н. често тази промяна се оказва непосилна. Кейти Милкман твърди, че най-важното по пътя към промяната е осъзнаването на това какво точно ни пречи, какво стои между нас и промяната. След това вече е по-лесно да бъде съставен прецизен план за преодоляване на пречките. Авторката представя основните препъникамъни: импулсивност, отлагане, разсеяност, страхове, и очертава стратегии за борбата с тях.

„How to Change“ е незаменима книга за мениджъри, треньори, лектори, учители, родители, както и за всички, които желаят да променят себе си, да помогнат на други да се променят или да променят света край себе си към по-добро.

Кейти Милкман е поведенчески психолог, преподавател в колежа Уортън в Пенсилвания. Специализира върху способността и възможността на човека за промяна. Лектор по позитивна промяна за някои от най-големите световни корпорации – Гугъл, департамента по отбраната на САЩ, американския Червен кръст… Автор на множество популярни и научни статии по въпроса. Води собствена подкаст с прекрасното име Choiceology.

Eksmo Hoddereducation Harvardbusiness Sandra Bruna Agencia Literaria Mileskelly Littlebrown WESTEND VERLAG  North Atlantic Books Macmillan Children's Arena-verlag Tarynfagernessagency Lorella Hardman & Swainson Literary Agency AVA Agentur Eksmo