Writershouse InkWell Darley Anderson Penguin Group Knopfdoubleday Orionbooks Hachette Aitkenalexander  Brower Literary GREAYHOUND LITERARY Fsg Henryholt Hayhouse Bastei Luebbe Verlag

Mein Körper ist ein Superheld

През последната трудна година и половина децата се оказаха основни потърпевши от сериозната медицинска ситуация. И те сигурно си задават много въпроси: на какво се дължат инфекциите и как можем да се защитим от тях. Знанието е основното оръжие във всички трудни моменти в живота и затова с голяма радост ви представяме една изключително красива и полезна книга за малки читатели от 8 до 10-годишна възраст, даваща ясни, пълни и – не на последно място – забавни отговори на въпросите за заразните болести, за природата на инфекциите и за начините, по които нашето тяло може да се пребори успешно с тях. Книжката „Mein Körper ist ein Superheld” („Моето тяло е супергерой”) е богато и красиво илюстрирана, с обем 48 страници, едновременно образователна и окуражаваща.

Авторът доктор Матиас Бьорнщад предлага на малките читатели научно издържана, но и разбираема и достъпна информация за това какво се случва, когато тялото се зарази с вирус, бактерия или друг патоген. Колкото и да е неприятно, всеки може да се разболее – дори и десетгодишният Сам. Банда вируси нахлуват в тялото му, превземат го и започват да безчинстват. За щастие, Сам разчита на помощта на защитните сили на организма си, които започват геройска борба и в крайна сметка надделяват над болестта. Разказът за грипа на Сам е едновременно реалистичен, спокоен и весел, така че малките читатели да осмислят и приемат процеса на боледуването, като при това усвоят и множество съвети за здравословен начин на живот и как да повишат защитните си ли на тялото си.

Доктор Матиас Бьорнщад е млад и енергичен лекар, който живее в Берлин. Паралелно с активната си медицинска практика пише и детски книги за читатели от 7 до 11 години. 

Eksmo Hoddereducation Harvardbusiness Sandra Bruna Agencia Literaria Mileskelly Littlebrown WESTEND VERLAG  North Atlantic Books Macmillan Children's Arena-verlag Tarynfagernessagency Lorella Hardman & Swainson Literary Agency AVA Agentur Eksmo