Focus

Може да звучи невероятно, но един от факторите за успех в последно време е просто умението да се фокусираме. Съвременният живот както никога досега на всяка крачка разсейва вниманието ни, а както се оказва, краде и от времето, енергията и парите ни. Това загатва и подзаглавието на „Фокус” от доктор Предрам Шоджай: „Поеми контрол над времето, енергията и парите си”.

Всички желаем да сме здрави и жизнени. Но дали успяваме да намерим време за подобряване на здравето си? Доктор Шоджай дава лесни съвети стъпка по стъпка как да подредим времето си, за да се съобразим с приоритетите си. Всеки човек има и нещо друго, което за него е важно, носи му удовлетворение, радост и чувство за смисъл. Тогава той е длъжен да направи място за това нещо в живота си. Но понякога не успява, просто защото не може да се фокусира. Доктор Шоджай разглежда подробно и такава ситуация, като първо изяснява въпроса с пилеенето и акумулирането на ценна енергия в живота. А това е най-важното знание, за да имаме успех и пълноценен живот.

Доктор Предрам Шоджай има 15-годишна практикакато психологически консултант и автор. Досега е издал четири книги, между които бестселърите на „New York Times” „Urban Monk: Inner Stillness Training Program” и „Inner Alchemy”.