Writershouse InkWell Darley Anderson Penguin Group Knopfdoubleday Orionbooks Hachette Aitkenalexander  Brower Literary GREAYHOUND LITERARY Fsg Henryholt Hayhouse Bastei Luebbe Verlag

Иммунитет атакует

В ситуацията на световната здравна криза от последната година на преден план излезе проблемът за автоимунните заболявания. Днес ви представяме едно от най-новите, актуални и пълни руски изследвания в тази област на медицината, предназначени за широката публика – монографията „Иммунитет атакует” от доктор Иля Смитиенко – един от водещите руски ревматолози в момента.

Автоимунните заболявания са състояния, при които имунната система на организма става агресивна към органите и тъканите на собственото тяло, като по този начин от наш основен защитник срещу болести и външни влияния тя се превръща в главен враг. Автоимунните заболявания за коварни, трудни както за диагностициране, така и за лечение. Книгата на доктор Смитиенко съдържа цялото налично към момента медицинско познание по въпроса, за да помогне максимално ефективно на пациентите да вземат информирани решения, да водят пълноценен живот, да разбират правилно стратегията на лекуващите лекари и да придобият познания по най-новите и модерни алгоритми на лечение в света.

„Иммунитет атакует” отговаря и редица въпроси, които вълнуват всеки болен или близък на болен с автоимунно заболяване: Какво трябва да знаем за храненето и начина ни на живот? Митове и факти за ваксините, Как работят лекарствата? Децата и автоимунните заболявия. Книгата предлага фундаментални познания по най-разпространените автоимунни заболявания в модерния свят: болест на Хашимото, ревматоиден артрит, мускулни възпалителни заболявания, псориазис, лупус и васкулит.

Доктор Иля Смитиенко е ръководител на факултета по ревматология на Международния институт за продължаваща медицинска специализация в Москва, практикуващ ревматолог в една от водещите московски клиники и автор на над 60 публикации по въпроса във водещи международни медицински издания.

 

Eksmo Hoddereducation Harvardbusiness Sandra Bruna Agencia Literaria Mileskelly Littlebrown WESTEND VERLAG  North Atlantic Books Macmillan Children's Arena-verlag Tarynfagernessagency Lorella Hardman & Swainson Literary Agency AVA Agentur Eksmo