Writershouse InkWell Darley Anderson Penguin Group Knopfdoubleday Orionbooks Hachette Aitkenalexander  Brower Literary GREAYHOUND LITERARY Fsg Henryholt Hayhouse Bastei Luebbe Verlag

Wintering

С голяма радост ви представяме „Wintering” на младата англичанка Катрин Мей: една красива, оригинална и топло написана книга, която излезе пред януари 2021 и пожъна невероятен успех – солидни продажби, възторжени отзиви от критика и читатели и лицензи на 18 езика. Жанрът на този non-fiction не може да се определи еднозначно: книгата е едновременно мемоар, психологически съвети и наблюдение над изцеляващата сила на природата и нейните цикли.

Авторката страда от депресия и тревожност, които изсмукват жизнените й сили и я лишават от всяка радост в живота. При поредния епизод взема решение през следващата година да живее бавно и рефлексивно, наблюдавайки отблизо себе си, мисловните си процеси и начините, по които общуването с вечно променящата се природа може да й донесе утеха и нова надежда. Катрин Мей излага стъпка по стъпка практическите похвати, с помощта на които успява да преживее тежкия зимен период на годината – от септември до март. Авторката осъзнава как – вземайки пример от природата – можем да преживеем всяка „зима”, всеки тежък и черен период от живота ни: като се смирим и притихнем, научим се да се уединяваме, забавим темпото и се откажем от много ненужни неща, просто за да открием своята вътрешна сила. Можем да го преживеем бавно, трудно, но овладяно и без страх и отчаяние и да излезем от него по-уверени, по-здрави и по-живи и силни от всякога. Идеята е красива и естествена, може би затова книгата има толкова голям успех. А може би и поради факта, че е написана прекрасно.

Катрин Мей е журналистка, авторка на множесто есета и три книги за самопознание и самоусъвършенстване. Живее в Англия със съпруга и сина си. Повече за нея можете да научите ТУК.

Eksmo Hoddereducation Harvardbusiness Sandra Bruna Agencia Literaria Mileskelly Littlebrown WESTEND VERLAG  North Atlantic Books Macmillan Children's Arena-verlag Tarynfagernessagency Lorella Hardman & Swainson Literary Agency AVA Agentur Eksmo