Always, in December

Пролетта дойде и е време да помислим за новите коледни предложения, които да зарадват читателите през празничния сезон в края на годината. Предлагаме ви прекрасен британски дебют: един женски коледен роман, който няма да ви остави безразлични – „Always, in December” от Емили Стоун. Отличен избор за почитателките на Джени Хейл, Джоджо Мойс и Холи Милър.

Преди много години в коледната нощ Джоузи губи родителите си. Оттогава тя избягва да празнува Коледа и всеки декември неизменно пуска в пощата писмо до загиналите си майка и баща: „Липсвате ми. Завинаги”. Един декемврийски ден до пощенската кутия Джоузи се сблъсква с Макс – млад мъж, който също има своите причини да избягва празничното настроение на Коледа. Най-неочаквано и за двамата, случайната среща се оказва щастлива – Джоузи и Макс се влюбват до полуда. Ще успеят ли обаче да преодолеят страховете и демоните от миналото, които се опитват да ги разделят?

Емили Стоун пише дебютния си роман в прекрасна викторианска къща сред великолепието на живописната английска провинция. Мястото на действието в книгата отразява тази красота, а сюжетът е повлиян от факта, че авторката сама губи майка си още в ранното си детство, а впоследствие животът й доказва, че болката от травмата може да бъде преодоляна единствено чрез силата на нова любов.