What Beauty There Is

Този месец ви предлагаме още едно хитово заглавие, чието публикуване предстои през първата седмица на април и е определено от критиката зад океана като „най-очаквания YA роман за 2021”. Дебютът на Кори Андерсън „What Beauty There Is” е вече лицензиран на седем езика. Увлекателен, затрогващ, вълнуващ и реалистичен тийн роман, подходящ избор за младите почитатели на Патрик Нес, Дженифър Донъли и Джон Грийн.

Майката на Джак умира, баща му е в затвора и момчето остава само да се грижи за малкото си братче Мати, което обожава. Възможностите са две – или да допусне Мати да бъде даден в приемно семейство, или сам да потърси къде са скрити наркопарите, заради които е осъден и затворен баща им.

Ава е на седемнайсет години и през целия й живот със съдбата й се е разпореждал деспотичният й баща. Ава обаче среща Джак и нещата много, ама много се променят. Оказва се, че баща й усилено издирва същите тези пари, в чието търсене се е впуснал и Джак. Ава трябва да избере страна – да помогне на баща си или да последва сърцето си и да промени живота си.

Кори Андерсън е израснала в Скалистите планини и познава бедността, борбата за оцеляване и дълбоката близост, която се ражда сред хората в най-суровите условия. Днес тя живее с двете си деца и пише истории за решителност, приятелство и любов.