To Sleep in A Sea of Stars

Този месец с голямо удоволствие ви представяме „To Sleep in a Sea of Stars”: първия роман за възрастни на световноизвестния и изключително популярен в България автор Кристофър Паолини. За разлика от фентъзи YA поредицата му досега „Ерагон”, „To Sleep in a Sea of Stars” е чиста научна фантастика – с междузвездни мисии, изследване на непознати планети и срещи с мистериозни древни цивилизации. Действието в романа се отличава с характерния за автора епически размах, със заплетен сюжет и с интересния характер на смелата млада героиня. За прекрасния облик на книгата несъмнено допринася и феноменалната корица.

По време на рутинна мисия на неколонизирана планета ксенобиоложката Кира Наварес случайно открива древна реликва от непозната извънземна цивилизация. Находката я въвлича в неочаквано мащабно приключение сред чудесата и кошмарите на първия контакт с извънземна раса. Сблъсъкът между цивилизациите води до епични междупланетни битки в най-далечните краища на галактиката и постепенно променя из основи цялата историята на човечеството. Романът на Паолини е амбициозен и изключително добре написан.

Кристофър Паолини се превръща в световен феномен още на 16-годишна възраст, когато публикува първия си фентъзи роман. Книгите му са лицензирани на десетки езици, както и филмирани с голям успех. Кристофър е професионален писател и днес живее в Парадайз Вали, Монтана. Повече за него можете да прочетете ТУК.

� проблемите на климата. „The Ninth Arm of the Octopus” е първият му роман.