The Ninth Arm of the Octopus

Този месец ви представяме и един изключително актуален трилър, чиято тема е друг наболял съвременен проблем – глобалното затопляне и климатичните промени. С прекрасното заглавие „The Ninth Arm of the Octopus”, романът на германеца Дирк Росман разказва за непреодолимия конфликт между мерките, които човечеството трябва да предприеме, за да се спаси от климатична катастрофа, и категоричния отказ на хората да променят живота си. Книгата е отличен избор както за любителите на напрегнати трилъри, така и за запалените читатели на научна фантастика.

В недалечното бъдеще климатичните промени заявяват силата си толкова недвусмислено, че САЩ, Русия и Китай сключват тайно споразумение помежду си, наричат се G3 и налагат на света драконовска диктатура на изключително тежки изисквания към всеки жител на планетата, чиято цел е спасяването на Земята от крайно унищожение. Много хора обаче не приемат насилствената намеса в живота си: из целия свят се сформират съпротивителни движения, назряват бунтове и скоро световна гражданска война заплашва света. По стечение на обстоятелствата двама абсолютно невероятни герои ще се превърнат в неохотни спасители на всичко, което все още може да бъде спасено от човешката цивилизация.

Дирк Росман е роден през 1946 година, а през 1972 открива първата в Германия дрогерия на самообслужване. В момента веригата му наброява 4100 магазина само в Германия, като фирмата операри в още 7 държави. Дирк Росман е изключително силно ангажиран с проблемите на климата. „The Ninth Arm of the Octopus” е първият му роман.