Writershouse InkWell Darley Anderson Penguin Group Knopfdoubleday Orionbooks Hachette Aitkenalexander  Brower Literary GREAYHOUND LITERARY Fsg Henryholt Hayhouse Bastei Luebbe Verlag

A Year of Wednesdays

„A Year of Wednesdays“ е изключително свеж съвременен женски роман с оригинален сюжет, изпълнен с очарователни обрати. Авторка е Соня Бал е индийка, която пише на английски и чийто талант не е останал незабелязан от англоезичния  издателски свят. Вместо да залага на сладникави свръхексплоатирани фабулни ходове, авторката кани читателите да почувстват силата на неочакваната среща в точния момент, да помислят дали ни е съдено в този свят да открием своята сродна душа и от какво зависи човешката съдба.

В самолета на две съседни места сядат двама непознати, които нямат нищо общо помежду си. Нищо, освен тайното желание по време на полета мястото до тях да остане незаето. Желание, което не се сбъдва. Обстоятелствата по време на продължителния полет ги запознават: него – хладнокръвната финансова акула от Уолстрийт – и нея – млада майка с бебе на ръце, с изцапан с повръщано пуловер и скромни мечти. До края на полета двамата изненадващо и дълбоко се сближават, но след кацането се разделят и потъват обратно всеки в своя живот, за да не се срещнат никога повече.

По необясним начин обаче съвместното им пътуване през живота продължава – мъжът и жената остават завинаги свързани в мистериозно, непобедимо единство. Възможно ли е една-едничка среща да те промени завинаги и да предопредели по-нататъшния ти живот и щастие? Японците имат и дума за това – ichi-go ichi: общо време, среща, която продължава цял живот. Тази на пръв поглед трудна за описание философска идея е поднесена с удивително леко перо и заразителен хумор, с искрено и простодушно отношение към случващото се. Младата авторка демонстрира завиден талант с помощта на прости думи да прозре и обясни сложността на живота.

Соня Бал е родена в Калкута, живяла е и работила като рекламен специалист по целия свят – в Бомбай, Делхи, Джакарта, Маями, Брюксел, Йоханесбург и Сингапур. „A Year of Wednesdays“ е вторият й роман. Днес тя живее в Сингапур със съпруга и дъщеря си.

 

Eksmo Hoddereducation Harvardbusiness Sandra Bruna Agencia Literaria Mileskelly Littlebrown WESTEND VERLAG  North Atlantic Books Macmillan Children's Arena-verlag Tarynfagernessagency Lorella Hardman & Swainson Literary Agency AVA Agentur Eksmo