Atlas of Threatened Species

С огромно удоволствие ви представяме една изключително красива и любопитна енциклопедия, предназначена за читатели на възраст от 9 до 12 години: „Atlas of Threatened Species”. Книгата е с обем 88 страници, посветена е на 41 вида застрашени животни, всяка страница е богато и реалистично илюстрирана с авторски рисунки. Книгата е подходяща за цялото семейство, притежава както висока познавателна и възпитателна стойност, така и несъмнени естетически качества.

Атласът разкрива пред младите читатели красотата и непостижимото разнообразие на природата, която човекът – самопровъзгласил се за венец на творението – си позволява варварски да опустошава, причинявайки изчезването на стотици животински и растителни видове. Горд с „научните и техническите си постижения”, човекът замърсява, изсича и безогледно разходва богатствата на природата, но атласът напомня, че този процес съвсем скоро трябва да се прекрати и че ако човекът иска да продължи да съществува, ще трябва да започне да опазва природата, да й дава много повече, отколкото й взема. Фундаментална част от опазването й е съхраняването на изчезващите животински видове: най-красивите и интересните от които са представени на страниците на „Atlas of Threatened Species” чрез рисунки, пълноценен научнопопулярен текст и съвети към децата как самите те могат да допринесат за бъдещето на нашата планета.

Текстовете в енциклопедията са дело на чешкия писател и популяризатор на науката Радек Мали, а илюстрациите – на известните съпрузи-художници Павел и Павла Дворски.