Wesley Yorstead Goes Outside

„Wesley Yorstead Goes Outside” е дебютният роман на младата американка Стефани Харпър. Изключително добре написан, романът развива много оригинален сюжет, който по своеобразен начин отразява проблемите и страховете на настоящия момент.

Уесли Йорстед е трийсет и три годишен автор на комикси, който страда от тежка форма на агорафобия (страх от открити пространства) и не е напускал апартамента си през последните пет години. Неочаквано и за самия него обаче бива силно привлечен от момичето, което по заместване започва да доставя покупките му от онлайн поръчките към супермаркета. Енергична, нестандартна и изпълнена с живот, Хепи Лафърти нахлува в личното пространство на Уесли – и физически, и ментално. Младият мъж разбира, че нежеланието му да напусне жилището си ще се окаже пречка пред техните отношения. Скоро Хепи се оказва заплашена от една своя грешка в миналото и се налага Уесли да й се притече на помощ. За да го стори, той трябва веднъж завинаги да се изправи срещу страховете си, да се пребори с тях и да ги преодолее окончателно. Посланието на кригата действа вдъхновяващо в настоящата ситуация.

Стефани Харпър е журналитска, пише предимно публицистични материали за множество американски списания. Има публикувана и една стихосбирка. Живее в Колорадо. Повече за нея и работата й можете да прочетете ТУК.