Writershouse InkWell Darley Anderson Penguin Group Knopfdoubleday Orionbooks Hachette Aitkenalexander  Brower Literary GREAYHOUND LITERARY Fsg Henryholt Hayhouse Bastei Luebbe Verlag

How to Master Your Monkey Brain

Този месец с голямо удоволствие предлагаме на вниманието ви „How to Master Your Monkey Brain” от опитния британски mind coach Дон Макферсън. Това е изключително интересна и много полезна книга за това как да контролираме ума си, особено в стресови и напрегнати времена като днешното. Книгата е водещо заглавие в каталога за научно-популярни книги на Transworld – PRH UK за сезон есен-зима 2020/2021 и излиза през януари 2021, но вече е лицензирана на 8 езика!

Известен по света като The Monkey Whisperer, Дон Макферсън представя неспокойното човешко съзнание като маймунка, която непрекъснато се движи, подскача и бъбри. Това безспирно движение на ума ни разсейва, напряга и тревожи до степен да изгубим всяка възможност за овладяно и трезво мислене. Авторът предлага стройна система от десет лесни похвата, чрез които да съумеем да успокоим „маймунката” на ума, да смълчим негативните й приказки и да се приближим до овладяното спокойствие. Авторът твърди, че спокойният и фокусиран ум е цел на всеки разумен човек, която обаче е трудно постижима. Системата от десет практически похвата, изложена в книгата с топлота, съчувствие и позитивно чувство за хумор, ще помогне на читателя да се научи да контролира ума си така, че той да му служи, а не да му бъде враг.

Дон Макферсън е лектор по психология и управление на съзнанието с над трийсетгодишна практика. Сред неговите ученици са десетки звездни спортисти – автомобилни състезатели, футболисти, тенисисти – които той тренира психически. Едновременно с това Дон е помогнал на хиляди обикновени хора, попаднали в капана на стреса, тревожността и липсата на самоувереност. Повече за Дон и опитомяването на „маймунката” на ума можете да прочетете ТУК.

Eksmo Hoddereducation Harvardbusiness Sandra Bruna Agencia Literaria Mileskelly Littlebrown WESTEND VERLAG  North Atlantic Books Macmillan Children's Arena-verlag Tarynfagernessagency Lorella Hardman & Swainson Literary Agency AVA Agentur Eksmo