The Electric Kingdom

Този месец с удоволствие ви предлагаме „The Electric Kingdom”: най-новия роман на майстора на YA прозата Дейвид Арнолд. Модерно написан, съчетаващ умело жанровете на антиутопията и философската фантастика, авторът успява да предложи на младите читатели както увлекателно приключение, така и храна за размисъл, изключително навременна и необходима в днешните напрегнати времена. Отличен избор за почитателите на Уилям Голдинг, Патрик Нес и Джъстин Кронин.

В романа светът е опустошен от грипоподобна болест, пренасяна от мухите. Оцеляват единици, които живеят в непрекъснато движение и постоянен страх от рояците мухи, които, подобно на библейска чума, са поразили огромни територии. Романът ни среща с младата Нико и нейното куче, които обикалят горите на Нова Англия, следвайки начертан от бащата на Нико план, в търсене на магически портал, който ще донесе избавление на останките от човечеството. По пътя си Нико се сблъсква както с хора, така и със същества със свръхестествени способности,            най-интересни от които са странният и опасен Приносител, който живее много животи и през времето и пространството търси начин да възстанови разпадналия се земен свят. Във времена на благосъстояние той не се показва, но в това трудно време разкрива съществуването си.

Освен интересен сюжет и завладяващо силни персонажи, романът поставя въпросите за неведомите пътеки на човешката история, за силата на красотата и изкуството, за вечния живот и неговата цена.

Дейвид Арнолд е автор на още три YA романа, лицензирани на 12 езика, създали му солидна фенска база по света. Занимава се професионално с писане. Живее в Кентъки със съпругата и сина си.