Writershouse InkWell Darley Anderson Penguin Group Knopfdoubleday Orionbooks Hachette Aitkenalexander  Brower Literary GREAYHOUND LITERARY Fsg Henryholt Hayhouse Bastei Luebbe Verlag

Work: A History of How We Spend Our Time

“Work: A History of How We Spend Our Time” е изключително интересно, задълбочено и нестандартно изследване на историята на човешката цивилизация, разказана през призмата на връзката на човека с труда. Книгата е авторитетно научно обоснована, едновременно с това силно четивна, с огромен информатичен потенциал, от който извлича своята оригинална прогноза за бъдещето.
Днес работата доминира в живота ни: какво работим не е просто службата, която заемаме – тя е основен личностен идентификатор. Работата определя къде и с кого прекарваме времето си, придава ни социален статус и има пряко въздействие върху самочувствието и съзнанието ни за собствена ценност. В миналото обаче невинаги е било така. За бъдещето пък експертите предричат, че повсеместната автоматизация ще ни осигури безкрайно свободно време. Дали обаче това ще се случи, при положение, че в съзнанието на съвременния човек понятието за „успех” е неделимо свързано с понятието „работна продуктивност”? Или успехът все пак е нещо друго, по-скоро свързано с разгръщането на цялостния ни потенциал?
Опирайки се на най-модерните изследвания в областта на епигенетиката, социалната антропология, икономиката и еволюционната теория, „Work”  поставя на сериозно изпитание днешната ни представа за работата и изследва какви биха били последствията от това да прегърнем възможностите, предлагани от автоматизацията, а не да се опитваме да ги избегнем. Идеите в книгата са смели, развити убедително и много привлекателни.
Джеймс Сузман е социален антрополог. Директор е на think tank-а по антропология „Антропос” и преподавател в Робинсън Колидж в Кеймбридж. Основните си идеи от „Work” е публикувал като статии в най-авторитетните медии от двете страни на Атлантика, а самата книга излиза този месец.

 

Eksmo Hoddereducation Harvardbusiness Sandra Bruna Agencia Literaria Mileskelly Littlebrown WESTEND VERLAG  North Atlantic Books Macmillan Children's Arena-verlag Tarynfagernessagency Lorella Hardman & Swainson Literary Agency AVA Agentur Eksmo