Writershouse InkWell Darley Anderson Penguin Group Knopfdoubleday Orionbooks Hachette Aitkenalexander  Brower Literary GREAYHOUND LITERARY Fsg Henryholt Hayhouse Bastei Luebbe Verlag

Superlife

В днешните кризисни времена темата за здравословния начин на живот стана особено популярна. Може би защото това е единственото, което може да ни помогне да повишим и държим в кондиция нашия имунитет. Затова бързаме да предложим на вниманието ви изключително актуалното американски заглавие „Superlife”от световноизвестния нутриционист Дарин Олиен. Книгата към момента е лицензирана на пет езика и е с потенциала да се превърне в истински longseller. По нея е направен най-гледаният в момента и петият по гледаемост въобще документален сериал на НЕТФЛИКС – „Down to Earth”, с водещи Дарин Олиен и известният актьор Зак Ефрон. Книгата на Олиен е на 14-то място в non-fiction листа на Амазон в Щатите и в топ 50 в Англия.
Най-доброто при „Superlife” е, че книгата е наистина много практична и полезна. Подзаглавието е „5-те малки промени, които да направиш в живота си, за да го рестартираш и подобриш трайно”. Холистичният поглед на автора върху човешкото здраве се опира на пет „сили”: храненето, хидратацията, окисляването, алкализирането и детоксикацията. Балансът между тях е ключов и Дарин Олиен отделя специални глави за всяка „сила” в първата част на книгата си.
Още по-интересна и привлекателна обаче е втората част, която е посветена на практиката за здравословно живеене. Списъци с кратки съвети и стратегии за промяна на основни навици, списъци с важни и полезни храни, списъци с продукти, съобразени с региона, безценни съвети за подбор на витамини и хранителни добавки – авторът не оставя нищо на случайността, а с кратки и лесни стъпки ни учи как да впрегнем силата на храната, водата и кислорода, за да подобрим живота си в дългосрочен план.
Дарин Олиен е нутриционист и специалист по холистична медицина. Обиколил е света в търсене на суперхрани и здравни практики, запазени от наследниците на някои от най-древните култури. Лектор и блогър с хиляди последователи.

 

Eksmo Hoddereducation Harvardbusiness Sandra Bruna Agencia Literaria Mileskelly Littlebrown WESTEND VERLAG  North Atlantic Books Macmillan Children's Arena-verlag Tarynfagernessagency Lorella Hardman & Swainson Literary Agency AVA Agentur Eksmo