Writershouse InkWell Darley Anderson Penguin Group Knopfdoubleday Orionbooks Hachette Aitkenalexander  Brower Literary Madeleine Milburn Fsg Henryholt Hayhouse Bastei Luebbe Verlag

The Kingdom of Liars

С голямо вълнение ви представяме „The Kingdom of Liars”: дебютния роман на младия американски писател Ник Мартел, който прави недвусмислена заявка да се нареди сред световноизвестните фентъзи автори. Сред изобилието от дебютни заглавия във фентъзи жанра, Ник Мартел получава одобрението на утвърдени имена като Брандън Сандерсън и Тамора Пиърс, както и пълната подкрепа на критиката. Към момента романът е лицензиран на четири езика, а интересът към него не стихва. Това е така, защото книгата отговаря на вкусовете на най-младата част от аудиторията на жанра фентъзи.
Главният герой на романа Майкъл Кингман е белязан като предател още като дете, тъй като се говори, че баща му е убил младия престолонаследник на кралството. Цял живот отхвърлен от обществото, Майкъл става дребен престъпник, но не спира да търси начин да си върне спомените за точните обстоятелства около престъплението, „извършено от баща му”. Спомени обаче няма – те са му отнети незнайно от кого и вероятно продадени, тъй като в това кралство магията се търгува срещу спомени. Кой е извършил това с Майкъл и с каква цел, кой е истинският убиец на престолонаследника? Тези въпроси не дават мира на Майкъл и когато получава възможност да влезе в кралския двор, той е готов да се изложи на всяка опасност, за да се доближи до онези, които навярно знаят истината. Опасностите му носят големи дивиденти и скоро Майкъл разбулва тъмната истина за живота на кралството.
Ник Мартел е роден в Канада, но още като дете се мести със семейството си в САЩ. Завършил е творческо писане в университата в Пенсилвания. Днес Ник е на 23 години, има идеи за още много книги и е поел оп пътя на професионалния писател.

 

Eksmo Hoddereducation Harvardbusiness Sandra Bruna Agencia Literaria Mileskelly Littlebrown Regal literary  North Atlantic Books Macmillan Children's Arena-verlag Tarynfagernessagency Lorella Hardman & Swainson Literary Agency AVA Agentur Eksmo