Writershouse InkWell Darley Anderson Penguin Group Knopfdoubleday Orionbooks Hachette Aitkenalexander  Brower Literary GREAYHOUND LITERARY Fsg Henryholt Hayhouse Bastei Luebbe Verlag

Together

Този месец предлагаме на вашето внимание още една книга, която би могла да бъде много полезна в настоящия период на изпитание. „Together” на американския хирург доктор Вивек Мърти задълбочено изследва едно от най-разпространените психо-емоционални страдания днес – самотата, негово пагубно въздействие върху индивида и обществото, както и пътищата, по които човек може да поеме за неговото преодоляване. Книгата излезе през април и вече е лицензирана на 12 езика по света.
В днешния ден на наложена от външни обстоятелна дистанция между хората, доктор Мърти анализира феномена на самотата. Авторът е убеден, че хроничната самота е скритият корен на епидемиите от злоупотреба с алкохол, наркотици и лекарства, в свръхразпространението на депресивните и тревожни разстройства. Причината за чувството за самота е дълбоко вроденият, инстинктивен порив на човека към съжителство, убедеността, че адекватно осмисляне на живота е възможно само чрез взаимодействие с други човешки същества. Доктор Мърти се заема да очертае четири стратегии, чрез които съвременният човек не само да съумее да пребори бремето на самотата, но и да се обучи да понася присъствието й с увереност и сила, да бъде подготвен и да преминава през самотните периоди, без да губи почва под краката си.
Доктор Вивек Мърти е лекар, учен и специалист по обществено здраве, главен консултант по хирургия за САЩ от 2014 до 2017 година. Завършва медицина в Харвард, а специалността си по хирургия – в Йейл. Хирург и специалист по вътрешни болести, работи дълги години в Бостън, лекува хиляди пациенти и обучава стотици млади лекари. Научните си статии и анализи публикува във всички известни световни медицински периодични издания, а работата и изследванията му са широко отразени както в американските, така и в световните медии. Носител на множество награди и почетни титли.

 

Eksmo Hoddereducation Harvardbusiness Sandra Bruna Agencia Literaria Mileskelly Littlebrown WESTEND VERLAG  North Atlantic Books Macmillan Children's Arena-verlag Tarynfagernessagency Lorella Hardman & Swainson Literary Agency AVA Agentur Eksmo