Writershouse InkWell Darley Anderson Penguin Group Knopfdoubleday Orionbooks Hachette Aitkenalexander Blakefriedmann Fsg Henryholt HayhouseBastei Luebbe Verlag

The Tuscan Secret

„The Tuscan Secret” или “Тайна от Тоскана” на англичанката Анджела Печ е прекрасно написана трогателна семейна история. Действието се развива паралелно през съвременността и през Втората световна война на фона на лятното великолепие на италианската Тоскана. Така книгата съчетава в себе си елементите на сага за две поколенияс чара на приятното лятно четиво, което помага на читателя да се откъсне от натовареното ежедневие.
Младата героиня Ана е съсипана след смъртта на майка си. В наследство получава кутия с документи и снимки, криещи възможността най-сетне да узнае истината за случилото се с майка й по време на войната в Италия. Героинята заминава за малкото тосканско селце, в което е родена майка й, и сред зеленината на тисовете и маслиновите горички се заема лека-полека да разбули миналото.
Провинциалното еднообразие в живота на майка й е прекъснато от идването на нацистите, по-късно тя се присъединява към италианската съпротива и се грижи за ранен британски войник, който успява да спечели сърцето й... Оказва се обаче, че има причини, поради които майката на Ана никога не й е разказвала за случилото се, а в провинциална Италия има тайни, които никога не бива да бъдат разкрити.
Анджела Печ е професионална авторка на женски романи, която шест месеца от годината живее в родния Съсекс, а другите шест прекарва в Тоскана. Освен романи Анджела пише и кратки разкази, които печата в английски вестници и списания.

 

Eksmo Hoddereducation Harvardbusiness Sandra Bruna Agencia Literaria Mileskelly Littlebrown Regal literary Penguin  Arena-verlag Tarynfagernessagency Lorella Hardman & Swainson Literary Agency AVA Agentur