Writershouse InkWell Darley Anderson Penguin Group Knopfdoubleday Orionbooks Hachette Aitkenalexander  Brower Literary GREAYHOUND LITERARY Fsg Henryholt Hayhouse Bastei Luebbe Verlag

The Tuscan Secret

„The Tuscan Secret” или “Тайна от Тоскана” на англичанката Анджела Печ е прекрасно написана трогателна семейна история. Действието се развива паралелно през съвременността и през Втората световна война на фона на лятното великолепие на италианската Тоскана. Така книгата съчетава в себе си елементите на сага за две поколенияс чара на приятното лятно четиво, което помага на читателя да се откъсне от натовареното ежедневие.
Младата героиня Ана е съсипана след смъртта на майка си. В наследство получава кутия с документи и снимки, криещи възможността най-сетне да узнае истината за случилото се с майка й по време на войната в Италия. Героинята заминава за малкото тосканско селце, в което е родена майка й, и сред зеленината на тисовете и маслиновите горички се заема лека-полека да разбули миналото.
Провинциалното еднообразие в живота на майка й е прекъснато от идването на нацистите, по-късно тя се присъединява към италианската съпротива и се грижи за ранен британски войник, който успява да спечели сърцето й... Оказва се обаче, че има причини, поради които майката на Ана никога не й е разказвала за случилото се, а в провинциална Италия има тайни, които никога не бива да бъдат разкрити.
Анджела Печ е професионална авторка на женски романи, която шест месеца от годината живее в родния Съсекс, а другите шест прекарва в Тоскана. Освен романи Анджела пише и кратки разкази, които печата в английски вестници и списания.

 

Eksmo Hoddereducation Harvardbusiness Sandra Bruna Agencia Literaria Mileskelly Littlebrown WESTEND VERLAG  North Atlantic Books Macmillan Children's Arena-verlag Tarynfagernessagency Lorella Hardman & Swainson Literary Agency AVA Agentur Eksmo