The Power of Small

Мнозина от нас непрекъснато чакат животът да им поднесе онези свръхважни, ключови моменти, които ще променят посоката на живота им. Авторките на наръчника по популярна психология „The Power of Small” предлагат друго решение: сами да контролираме промените в живота си и да ги постигаме чрез малки стъпки, малки действия, чийто акумулиран във времето ефект води до така желаните успех, отлични взаимоотношения и спокойствие.
Авторките застъпват твърдението, че ключът към преодоляването на всеки проблем е разбиването му на малки задачи, които биха могли да бъдат решени сега. Постепенното им отмятане води до реална промяна, като едновременно с това редуцира парализиращия страх от огромната първоначална трудност.
Книгата прекрасно описва капаните, в които собственото ни съзнание ни поставя. Като начин за предоляване на тези капани авторките препоръчват активно практикуване на самоприемане и обич, които да ни позволят да разширим границите на собствената си зона на комфорт. Наръчникът предлага множество достъпни и ясни съвети за това как да приоритизираме правилно, как да преценяваме кой проблем е решим веднага и кой – в бъдеще и как никога да не губим от фокус истинската си цел!
Авторките на наръчника – Ейслинг и Триш Ленърд-Къртин са известни британски практикуващи психоложки и лекторки. Водят много популярни семинари на тема постигане на психологическа и емоционална гъвкавост.