Writershouse InkWell Darley Anderson Penguin Group Knopfdoubleday Orionbooks Hachette Aitkenalexander  Brower Literary GREAYHOUND LITERARY Fsg Henryholt Hayhouse Bastei Luebbe Verlag

Shiver

Един силен и различен британски трилър „Shiver” е смразяващо увлекателен дебют от младата британка Али Рейнолдс. Отзивите на критиката за романа са възторжени, текстът вече и лицензиран на 15 езика. Авторката съумява да постигне рядката комбинация от оригинален сюжет, необичаен декор на действието и пълноценни и интересни персонажи.
Петима стари приятели се събират извън активния сезон в луксозен ски хотел във френските Алпи. Всеки от тях смята, че е поканен от другите, но скоро става ясно, че не е така: организаторът е неизвестен, а поканата е примамка. Петимата не са се виждали от десет години. Тогава всички са били активни състезатели по сноуборд и са взели участие в състезание, проведено край същия хотел. Тогава обаче в групата е имало и шести човек – красивата Саския, когато изчезва по време на състезанието при неизяснени обстоятелства и съдбата й остава неизвестна. Днес обаче петимата се събират отново и тайните от миналото изплуват: любов, ревност, спортна злоба и много пари... Кой ги е събрал в хотела? Какво точно се е случило преди десет години? И дали всички ще успеят да се измъкнат от там живи? Али Рейнолдс отговаря на тези въпроси с вещината на най-добрите майстори на трилъра.
Авторката е дългогодишна професионална състезателка по сноуборд, името й е било top ten ранглистата на Острова. През 2003 година спира да се състезава, мести се в Австралия и става учителка по английски. „Shiver” е първият й роман. Преди него пише много къси разкази, публикувани в списания в Англия, Австралия, Швеция и Южна Африка.

 

Eksmo Hoddereducation Harvardbusiness Sandra Bruna Agencia Literaria Mileskelly Littlebrown WESTEND VERLAG  North Atlantic Books Macmillan Children's Arena-verlag Tarynfagernessagency Lorella Hardman & Swainson Literary Agency AVA Agentur Eksmo