Writershouse InkWell Darley Anderson Penguin Group Knopfdoubleday Orionbooks Hachette Aitkenalexander  Brower Literary GREAYHOUND LITERARY Fsg Henryholt Hayhouse Bastei Luebbe Verlag

American Princess

Новият роман на известната американска авторка на historical fiction Стефани Мари Торнтън носи заглавието „American Princess” и разказва за живота на най-голямата дъщеря на президента Теодор Рузвелт Алис. Книгата е пример за интересна, драматична и не на последно място познавателна женска проза от търсения жанр fictional biography, със сюжет, организиран около силен женски персонаж.
Алис Рузвелт Лонгуърт може да е дъщеря на президента, но амбициите й далеч надхвърлят това да се снима на моравата пред Белия дом и да участва в благотворителни инициативи. Умна, смела и безкомпромисна, Алис е разбрала, че за да оставиш своя неповторима следа в историята, трябва да намериш своето място в доминирания от мъжете свят на политиката. И избира да предизвика този свят.
Политическият и светският живот във Вашингтон обаче е изтъкан от предателства и интриги, така че се налага Алис да прояви завидна твърдост, използвайки ловко социалното си положение и семейни връзки, за да си извоюва мястото на една от най-влиятелните фигури в най-новата американска история. От ранната си младост Алис е силно ангажирана политически. Дългогодишен член на републиканската партия, тя дълго е неофициален, но много близък съветник на баща си по време на президентския му мандат. Многобройните й познанства и активен социален живот й позволяват да преподрежда фигурите както на вътрешно-, така и на външнополитическата сцена на САЩ от началото на 20. век чак до мандата на президента Никсън през 60-те години.
Стефани Мари Торнтън работи като гимназиална учителка по история, като в същото време се занимава активно с писане на historical fiction – авторка е на още четири романа. Живее в Аляска със съпруга и дъщеря си.

 

Eksmo Hoddereducation Harvardbusiness Sandra Bruna Agencia Literaria Mileskelly Littlebrown WESTEND VERLAG  North Atlantic Books Macmillan Children's Arena-verlag Tarynfagernessagency Lorella Hardman & Swainson Literary Agency AVA Agentur Eksmo