Writershouse InkWell Darley Anderson Penguin Group Knopfdoubleday Orionbooks Hachette Aitkenalexander  Brower Literary GREAYHOUND LITERARY Fsg Henryholt Hayhouse Bastei Luebbe Verlag

Stress-Related Illness

Този месец ви представяме една професионално написана, кратка и изключително полезна книга за заболяванията, предизвикани от ежедневния стрес: „Stress-Related Illness”. Автор е британският експерт-психиатър, доктор Тим Кантофър, който има още пет книги, посветени на някои от най-наболелите проблеми на умственото и душено здраве на съвременния човек: депресивните състояния, паническите разстройства, безсънието, тревожността и зависимостите. „Stress-Related Illness” е книга от огромната серия заглавия за самопомощ на Sheldon Press, които към момента се представляват за България ексклузивно от „Антея”.
Днес трима от всеки четирима възрастни твърдят, че са подложени на прекомерен системен стрес. Макар някои хора да се справят по-добре под стрес от други, съвременната медицина е доказала категорично, че прекомерният стрес ни разболява.
Краткият наръчник на доктор Тим Кантофър помага да дефинираме понятието „стрес”, да потърсим източниците му в живота си (хора, обстоятелства и дори собственото ни съзнание), да установим кои от здравословните ни проблеми се дължат на стреса и – не на последно място – предлага ясни и работещи стратегии както за спешно, така и за дългосрочно справяне с прекомерния или системен стрес.
Доктор Тим Кантофър е завършил медицина в University College в Лондон и е специализирал психиатрия в St. James’ Hospiatl в Портсмут и в St. George’s Hospital Medical School. Член е на Кралския колеж по психиатрия от 1983 година. Освен на популярните си книги, е автор и множество научни публикации в сферата на психологията и психиатрията.

 

Eksmo Hoddereducation Harvardbusiness Sandra Bruna Agencia Literaria Mileskelly Littlebrown WESTEND VERLAG  North Atlantic Books Macmillan Children's Arena-verlag Tarynfagernessagency Lorella Hardman & Swainson Literary Agency AVA Agentur Eksmo