Writershouse InkWell Darley Anderson Penguin Group Knopfdoubleday Orionbooks Hachette Aitkenalexander  Brower Literary GREAYHOUND LITERARY Fsg Henryholt Hayhouse Bastei Luebbe Verlag

Human + Machine

„Human + Machine: Reimagining Work in the Age of AI” от Пол Дохърти и Х. Джеймс Уилсън е изключително пълно и авторитетно изследване на пътищата, по които изкуственият интелект навлиза във всички професионални сфери, на начините, по които този факт ще се отрази на разпределението и управлението на работната сила в глобален план, както и на уменията, които съвременният мениджър и предприемач трябва да притежава, за да отговори адекватно на това предизвикателство. Книгата е лицензирана на 10 езика.
Навлизането на изкуствения интелект (AI) в живота ни вече е не просто факт, то е мейнстрийм. За разлика от всеки друг софтуер или електронно устройство досега AI има силата да промени коренно бизнеса и начините, по които той се управлява. С две думи, бизнесите, които съумеят да впрегнат потенциала на AI в своя полза, ще просперират, докато онези, които пренебрегнат тази възможност, ще се окажат зад борда.
Книгата е написана сериозно, но и достъпно. Използвани са много примери – лични истории и споделен опит от мениджъри и служители в компании с най-различен предмет на дейност, които преминават през процеса на интегриране на AI в работата.
Авторите на книгата са мениджъри с техническо образование и богат опит. В момента са чести лектори на различни технически и бизнес конференции. Освен на книги, са автори и на множество статии на същата тематика, публикувани в Harvard Business Review, MIT Sloan Management Review и Wall Street Journal.

 

Eksmo Hoddereducation Harvardbusiness Sandra Bruna Agencia Literaria Mileskelly Littlebrown WESTEND VERLAG  North Atlantic Books Macmillan Children's Arena-verlag Tarynfagernessagency Lorella Hardman & Swainson Literary Agency AVA Agentur Eksmo