Writershouse InkWell Darley Anderson Penguin Group Knopfdoubleday Orionbooks Hachette Aitkenalexander  Brower Literary GREAYHOUND LITERARY Fsg Henryholt Hayhouse Bastei Luebbe Verlag

Roots & Wings

„Roots & Wings” от американеца Дан Мейджър е фундаментална книга за родителството. Професионална и задълбочена, но едновременно с това красиво и топло написана, това е книга в помощ на всички родители, които се борят с предизвикателствата на ежедневието и често се боят от отговорностите и трудностите, с които се сблъскват. Умните родителски книги са винаги полезни.
Качественото родителство не се случва лесно или случайно – то е процес, който изисква съзнателни усилия. Книгата с чудесното заглавие „Корени и криле” предлага приятелски подход към задачата на родителите, основан на принципите и практиките на осъзнатото присъствие, самопознанието и овладяването на емоциите – своите и на децата. Книгата има силна практическа насоченост и предлага множество работещи похвати – от достъпни медитативни практики до безценни родителски умения като „активното слушане”. Целта на „Roots & Wings” е да помогне на родителите да се научат да разбират децата си във всички етапи на тяхното развитие, да им осигурят сигурната и спокойна среда, в която те да развият максималния си потенциал, и метафорично да им дадат две неща: корени и криле.
Дан Мейджър е клиничен психолог, дипломиран в City University в Ню Йорк. Специалист по терапия на зависимости, той задълбочено изследва начините, по които самопознанието и самомотивацията помага за лечението на зависимите, а впоследствие се съсредоточава върху идеята, че самопознанието може да се окаже фундаментът, върху който се градят най-ценните родителски умения.

 

Eksmo Hoddereducation Harvardbusiness Sandra Bruna Agencia Literaria Mileskelly Littlebrown WESTEND VERLAG  North Atlantic Books Macmillan Children's Arena-verlag Tarynfagernessagency Lorella Hardman & Swainson Literary Agency AVA Agentur Eksmo