Writershouse InkWell Darley Anderson Penguin Group Knopfdoubleday Orionbooks Hachette Aitkenalexander  Brower Literary GREAYHOUND LITERARY Fsg Henryholt Hayhouse Bastei Luebbe Verlag

The 3-Minute Rule

Този месец сред избраните ни заглавия е и един чисто нов non-fiction, посветен на умението не просто да говорим спокойно пред хора, но и да го правим ефектно и ефективно! Авторът на „3-Minute Rule” Брант Пинвидич е дългогодишен холивудски продуцент, който е продал стотици филмови и телевизионни проекти – някои от тях високорискови – на различни студиа и телевизионни канали по целия свят.

Хората често смятат, че добрата презентация е вид шедьовър на ораторското майсторство. Изпълнена със сложни аргументи,  тя няма как да е по-кратка от поне 20 минути. Авторът на „The 3-Minute Rule” твърди, че това убеждение е категорично невярно. Когато говорим пред хора, казва Брант, разполагаме с три минути, в които трябва да им внушим да ни вземат насериозно. Успеем ли, сделката ни е сигурна, а гаранция за успех ни дава „Правилото за трите минути”.

То представлява кратък алгоритъм, съдържащ отговорите на четири основни въпроса: „Какво представям?”, „Как работи то?”, „Сигурен ли съм, че е нужно?” и „Мога ли да изпълня онова, което обещавам?” Кратките и to-the-point отговори на тези въпроси могат да се комбинират успешно в триминутна ударна презентация, която да ни донесе успех пред всяка аудитория. От сделки със стоки и услуги до рекламни послания, от представяне на курсови и дипломни работи до служебни презентации и проекти, от кандидатстване за работа до TED Talks – правилото за трите минути се оказва изумително полезно!

Брант Пинвидич е фирмов режисьор и продуцент с огромен опит. В момента работи като лектор и провежда семинари, на които представя системата си за успешни презентации и продажби.

Eksmo Hoddereducation Harvardbusiness Sandra Bruna Agencia Literaria Mileskelly Littlebrown WESTEND VERLAG  North Atlantic Books Macmillan Children's Arena-verlag Tarynfagernessagency Lorella Hardman & Swainson Literary Agency AVA Agentur Eksmo