Writershouse InkWell Darley Anderson Penguin Group Knopfdoubleday Orionbooks Hachette Aitkenalexander  Brower Literary GREAYHOUND LITERARY Fsg Henryholt Hayhouse Bastei Luebbe Verlag

Deeplight

С голямо удоволствие ви представяме „Deeplight” („Светлина от дълбините”): най-новия роман на младата англичанка Франсис Хардинг, категорично обявена от читателите и критиката за едно от най-силните имена в полето на young adult прозата. „Deeplight” е деветата книга на авторката. За втория си YA роман „The Lie Tree” тя печели голямата награда за художествена литература на Острова – The Costa Book Award.
“Deeplight” умело комбинира елементи от различни жанрове: фентъзи, хорър, дори стиймпънк. Романът е смел, различен, увлекателен, а авторката залага на нестандартното си въображение и великолепното боравене с езика. Книгата е предназначена за читатели на възраст 10-14 години и е отличен избор за любителите на Филип Пулман, Патрик Нес и дори Джоан Роулинг.
Сюжетът на „Deeplight” се развива във въображаем воден свят, в който океанът доминира над сушата. Преди хилядолетия океанските богове се надигнали от дъното и дълго воювали, а след тях останал архипелаг от безброй острови, чиито обитатели оцеляват трудно, търгувайки помежду си. На океанското дъно, сред невиждани животни и растения, лежат и останките от божествената война – ценни и непознати предмети, които могат да струват живота на онзи, който се опита да се добере до тях. Харк и Джелт са две момчета, които живеят от кражби и дребни измами, докато един ден поредният им рискован план се обърква сериозно и Джелт изчезва в морето. Харк трябва да се спусне дълбоко под вълните, за да го открие, а онова, което го очаква там, надминава и най-големите му страхове.
Франсис Хардинг е завършила английска литература в Оксфорд и се занимава професионално с писане. Романите й от самото начало попадат в полезрението на критиката и заемат челните места в бестселър листите и в списъците на кандидатите за литературни награди.

 

Eksmo Hoddereducation Harvardbusiness Sandra Bruna Agencia Literaria Mileskelly Littlebrown WESTEND VERLAG  North Atlantic Books Macmillan Children's Arena-verlag Tarynfagernessagency Lorella Hardman & Swainson Literary Agency AVA Agentur Eksmo