Writershouse InkWell Darley Anderson Penguin Group Knopfdoubleday Orionbooks Hachette Aitkenalexander  Brower Literary GREAYHOUND LITERARY Fsg Henryholt Hayhouse Bastei Luebbe Verlag

Die Zarin und der Philosoph

„Die Zarin und der Philosoph” („Императрицата и философът”) е прекрасен пример за добре написана книга в жанра women fiction. Увлекателен сюжет, познавателна стойност, силна и интересна главна героиня – все отличителни черти на един бестселър. Едновременно с това тя е панорамен исторически роман. Действието се развива през първите години след възкачването на власт на руската императрица Екатерина, а мястото на действието е несравнимото великолепие на имперската столица Санкт Петербург.

След дворцов преврат младата Екатерина сяда на трона на руската империя. Германка по рождение, но приела присърце новата си роля, Екатерина се вижда като продължителка на делото на Петър Велики – обръщане на Русия към ценностите и постиженията на Западния свят. Той обаче не бърза да я приеме с отворени обятия: може ли да се има доверие на една обедняла пруска принцеса, озовала се незнайно как на руския престол? Пруският крал Фредерик II изпраща доверен човек в двора на императрицата. Под прикритието на учител и придворен философ, шпионинът Щефан Мервиер се сближава с императрицата, която силно го впечатлява и очарова. Тя прокламира и подкрепя прогреса, образованието и науката, но в същото време властта й е абсолютна и тя я налага с безмилостна жестокост. А в Зимния дворец назряват недоволство и бунт. Мервиер е привлечен от една от жените, застанали начело на бунтовната група. Дали любовта им има бъдеще и дали някой ще посмее да застане на пътя на великата императрица?

Авторката Мартина Залер е професионална писателка на исторически женски романи, радващи се на широка популярност. Под собственото си име и под различни творчески пдевдоними тя е авторка на над 20 романа. Живее близо до Кьолн.

Eksmo Hoddereducation Harvardbusiness Sandra Bruna Agencia Literaria Mileskelly Littlebrown WESTEND VERLAG  North Atlantic Books Macmillan Children's Arena-verlag Tarynfagernessagency Lorella Hardman & Swainson Literary Agency AVA Agentur Eksmo