Writershouse InkWell Darley Anderson Penguin Group Knopfdoubleday Orionbooks Hachette Aitkenalexander  Brower Literary GREAYHOUND LITERARY Fsg Henryholt Hayhouse Bastei Luebbe Verlag

Sizing People Up

“Sizing People Up” e стегнат, ясен и безкрайно полезен наръчник за преценка на човешкото поведение. Авторът Робин Дрийк дълги години е работил като профайлър във ФБР  и книгата му представя на читателите прегледен и лесен план от шест стъпки, чрез който въз основа на думи, действия, типове поведение и условията в конкретната ситуация може да се предвиди бъдещото поведение на всеки човек. Наръчникът е отличен избор за аудиторията на Дейл Карнеги, Лари Уингет, Лейл Лоундз, Анди Андрюс, Марк Грей.
Системата на Робин Дрийк е лесна и работеща. Планът за предвиждане на поведението помага да определим на кого да гласуваме доверие, кой ще спази обещанията си, кой ще ни подкрепи или, напротив, ще ни предаде и ще действа в наш ущърб.
Предвиждането на чуждото поведение е безценен инструмент за всички, чиито професии са свързани с общуването с хора: мениджъри, ръководители на екипи, HR-и, агенти по продажбите – наръчникът би бил от помощ както за оптимизиране на общуването с клиенти, така и за облекчаването на екипната работа с колегите. Да не забравяме, че ориентацията в чуждото поведение е нещо, от което имаме нужда и при търсенето на партньор, в семейството, при общуването с близките, с приятелите, дори със собствените си деца.
Робин Дрийк е работил като анализатор във ФБР в продължение на двайсет години. В Бюрото е ръководил създаването на Програма за поведенчески анализ, широко използвана от хиляди агенти, следователи и редови полицаи в Америка при изпълнението на служебните им задължения. В момента ръководи консултантска компания за управление на персонал, оперираща в международен мащаб.

 

Eksmo Hoddereducation Harvardbusiness Sandra Bruna Agencia Literaria Mileskelly Littlebrown WESTEND VERLAG  North Atlantic Books Macmillan Children's Arena-verlag Tarynfagernessagency Lorella Hardman & Swainson Literary Agency AVA Agentur Eksmo