Writershouse InkWell Darley Anderson Penguin Group Knopfdoubleday Orionbooks Hachette Aitkenalexander  Brower Literary GREAYHOUND LITERARY Fsg Henryholt Hayhouse Bastei Luebbe Verlag

Fatal Ally

“Fatal Ally” е най-новата книга на британския журналист и романист Тим Себастиан. Заплетен и напрегнат шпионски трилър, подходящ за почитателите на Джон льо Каре, Том Кланси и Джеймс Грейди. Елегантна история с неочакван край, посветена на най-актуалните политически конфликти: отношенията с Русия, войната в Сирия и напрежението между привидно съюзническите западни правителства, които обаче неотклонно преследват само собствения си интерес.
След петгодишно мълчание агент на британското MI6, внедрен в Русия, се свързва отново с центъра в Лондон, като твърди, че е попаднал на информация, която може да промени световния ред, и настоява за незабавно извеждане от Русия. Опитът за извеждане обаче се проваля – агентът е предаден от някого в американското правителство. Агентката от MI6, на която е поверена задчата, сега трябва да разбере кой е предателят и кой има интерес от поддържането на добри отношения с руската страна. Разследването й я отвежда в сърцето на руското разузнаване, до военния конфликт в Сирия и до най-високите ешелони на властта в Белия дом. Политическите и икономическите намерения на световните сили са така тясно преплетени, че от това ново равнище светът не изглежда такъв, какъвто обичайно го познаваме.
Тим Себастиан е световноизвестен журналист, бивш международен кореспондент на BBC в Москва, Варшава и Вашингтон. Носител на престижни награди за телевизионна журналистика, Тим Себастиан познава в детайли историята на отношенията между големите играчи на геополитическата сцена: търговията с информация, безскрупулността, предателствата. Изключително талантлив разказвач, Тим Себастиан е автор на още девет трилъра.

 

Eksmo Hoddereducation Harvardbusiness Sandra Bruna Agencia Literaria Mileskelly Littlebrown WESTEND VERLAG  North Atlantic Books Macmillan Children's Arena-verlag Tarynfagernessagency Lorella Hardman & Swainson Literary Agency AVA Agentur Eksmo