Writershouse InkWell Darley Anderson Penguin Group Knopfdoubleday Orionbooks Hachette Aitkenalexander  Brower Literary GREAYHOUND LITERARY Fsg Henryholt Hayhouse Bastei Luebbe Verlag

If Only I Could Tell You

„If Only I Could Tell You” е прекрасна семейна сага, разказваща за неразривните връзки и сблъсъците между три поколения жени. Това е вторият роман на англичанката Хана Бекерман, лицензиран е на пет езика и е приет възторжено както от читателите, така и от критиката. Освен вълнуващия сюжет и майсторски изградените женски образи, критиката подчертава още отличния диалог и високата литературна стойност на текста. Отличен избор за почитателите на Джоджо Мойс и Джоди Пико.
Възрастната Одри страда дълбоко от факта, че двете й дъщери не просто не са близки, а направо са скъсали отношенията си окончателно, не разговарят една с друга от години и не допускат техните собствени дъщери да се срещат и общуват. Всички опити на Одри да възстанови обичта в семейството завършват с неуспех, но онова, което тя не знае, е че трийсет години по-рано между сестрите се е случило нещо, което е отровило връзката помежду им. Сега обаче тази тайна е на път да изплува. Дали разкриването й  ще има пречистващата сила да събере разделеното семейство или, напротив, ще отчужди сестрите завинаги? Книгата предлага една философия на живота, че, дали да пречистим съзнанието си и да се опитаме да се свържем с доброто, или да оставим недовършеното да ни разяжда, е въпрос на избор, на който всеки човек е способен.
Хана Бекерман е завършила английска лштература и е работила дълги години като сценарист за BBC. Днес живее в Лондон със семейството си и, освен да пише, работи и като журналист и литературен критик в редица периодични издания на Острова. Повече за нея и работата й прочетете ТУК.

 

Eksmo Hoddereducation Harvardbusiness Sandra Bruna Agencia Literaria Mileskelly Littlebrown WESTEND VERLAG  North Atlantic Books Macmillan Children's Arena-verlag Tarynfagernessagency Lorella Hardman & Swainson Literary Agency AVA Agentur Eksmo