Writershouse InkWell Darley Anderson Penguin Group Knopfdoubleday Orionbooks Hachette Aitkenalexander  Brower Literary GREAYHOUND LITERARY Fsg Henryholt Hayhouse Bastei Luebbe Verlag

Raising A Screen-Smart Kid

„Raising A Screen-Smart Kid” на американската психоложка и социоложка Джулиана Майнър е една повече от навременна книга. На повечето млади (и не чак толкова млади) родители  отдавна им е станало ясно, че всякакви опити да държат децата далеч от съвременните технологии и онлайн реалността, са обречени на неуспех в дългосрочен план. Новата действителност е дигитална и – искаме или не – децата се раждат и живеят в нея.
Джулиана Майнър предлага на родителите алтернативна стратегия: вместо да се боим от технологиите, нека направим всичко възможно да ги опознаем и да помагаме на децата да растат безопасно,     информирано и смело в днешния свят. За развитието на идеите си авторката си опира на научни открития, интервюта с водещи специалисти, учители, родители и много деца от различни възрасти. Събраната информация е синтезирана в кратки, практични и – най-важното – работещи съвети как родителите да помогнат на децата да избегнат капаните на дигиталната действителност, като едновременно с това се възползват максимално от ползите, които тя предлага.
„Raising A Screen-Smart Kid” обяснява как да използваме технологиите и социалните мрежи, за да задълбочим връзката си със семейството и приятелите, да намираме хора със сходни интереси, се образоваме и да развиваме различни умения. В книгата са маркирани и всички потенциални опасности – неподходящото за младите хора съдържание, онлайн тормоза, вербуването за опасни каузи, педофилията, фалшивите новини – както и съвети към родителите и децата как да ги разпознават и избягват успешно.
Джулиана Майнър е професор по обществено здраве в университета „Джордж Мейсън”. Създателка е на популярния блог „Rants From Mommyland”, обявен от списание „Parents” за най-смешния блог за 2013 година. Статиите й за общественото здраве, родителството и новите технологии се публикуват във вестник „Washington Post”. Джулиана живее във Вашингтон със съпруга си и трите си деца.

 

Eksmo Hoddereducation Harvardbusiness Sandra Bruna Agencia Literaria Mileskelly Littlebrown WESTEND VERLAG  North Atlantic Books Macmillan Children's Arena-verlag Tarynfagernessagency Lorella Hardman & Swainson Literary Agency AVA Agentur Eksmo