Writershouse InkWell Darley Anderson Penguin Group Knopfdoubleday Orionbooks Hachette Aitkenalexander  Brower Literary GREAYHOUND LITERARY Fsg Henryholt Hayhouse Bastei Luebbe Verlag

The Escapist

„The Escapist” е дълбоко вълнуващ автобиографичен разказ на един от най-известните и успешни алпинисти в света – канадецът Габриел Филипи. За разлика от други биографични истории, залагащи главно на хронологията и фактите, книгата на Филипи се отличава с обезоръжаваща искреност и завладяващ психологизъм. Отлично четиво за всички, които се интересуват не само от събитията, но и от ефекта им върху израстването на човешката личност.
За период от 20 години Габриел Филипи е изкачил всички най-високи върхове в света (много от тях многократно), като често се е разминавал на косъм със смъртта и е изгубил много близки приятели след планинските снегове. В книгата си канадецът показва, че човек поема към върха един, а се връща неизменно друг – по-зрял, помъдрял, с променен светоглед и нова перспектива на света. Сянката на смъртта, борбата с несломимата природа и достигането на края на възможностите си – физически и психически – превръща автора от самовлюбен и безразсъден млад човек в съвършено друга личност, на когото може да се разчита и който привлича като магнит околните, пътешественик, който уважава не само планината и спътниците си, но и самия себе си. Точно тази трансформация е дълбоката тема на книгата.
Габриел Филипи е легенда в света на алпинизма. Изкачил е най-високите върхове на шест континента и е един от малкото хора, изкачвали Еверест и по двата маршрута. Освен това канадецът е известен лектор по темите за личностното израстване и силата на човешкия дух. Живее в Монреал. Повече за него работата му прочетете ТУК.

 

Eksmo Hoddereducation Harvardbusiness Sandra Bruna Agencia Literaria Mileskelly Littlebrown WESTEND VERLAG  North Atlantic Books Macmillan Children's Arena-verlag Tarynfagernessagency Lorella Hardman & Swainson Literary Agency AVA Agentur Eksmo