Writershouse InkWell Darley Anderson Penguin Group Knopfdoubleday Orionbooks Hachette Aitkenalexander  Brower Literary GREAYHOUND LITERARY Fsg Henryholt Hayhouse Bastei Luebbe Verlag

The Coming Storm

„The Coming Storm” е заглавието на най-новия роман на американския майстор на съспенса Марк Алпърт. Отлично написан near-future apocalyptic scientific thriller, „The Coming Storm” разказва история, която звучи плашещо познато и възможно. Радикални климатични промени, тоталитарни режими, заличаване на човешкия вид – все теми, които интригуват и вълнуват съвременния човек.
През 2023 година Америка е опустошена от наводнения и супербури. Храната не достига, а електичеството е лукс. Големите градове са залети от протести, насилие и мародерство, кварталите се контролират от банди. В опит да се справи с хаоса правителството създава специални полицейски части, съставени от хора с лабораторно променено ДНК, превръщащо ги в безмилостни убийци.
Генетикът доктор Джена Хан работи за проекта „Палиндром”, представляващ програма за генетична намеса в човешкото ДНК. Джена обаче научава твърде много за програмата и става наудобна за мнозина по високите постове във Вашингтон. Така от учен, работещ за правителството, тя се превръща в мишена и трябва да бяга за да спаси живота си. Оказва се обаче, че бъдещето на хомо сапиенс, какъвто го поднаваме днес, е застрашено от малка клика хора с демонични намерения. Най-доброто в човешкия род може да се изтрие, за да бъдат „култивирани” удобни породи хора. Днешното развитие на генното инженерство напълно обяснява тази възможност. Героинята на романа трябва да намери начин да й се противопостави.
Марк Алпърт е завършил астрофизика в Принстън. През целия си живот работи като журналист: сътрудничи на научно-популярни периодични издания като представя достъпно на читателите сложни факти от полето на точните науки. Автор е на девет high-tech научнофантастични романа. Повече за него и работата му можете да прочетете ТУК.

 

Eksmo Hoddereducation Harvardbusiness Sandra Bruna Agencia Literaria Mileskelly Littlebrown WESTEND VERLAG  North Atlantic Books Macmillan Children's Arena-verlag Tarynfagernessagency Lorella Hardman & Swainson Literary Agency AVA Agentur Eksmo