Writershouse InkWell Darley Anderson Penguin Group Knopfdoubleday Orionbooks Hachette Aitkenalexander  Brower Literary GREAYHOUND LITERARY Fsg Henryholt Hayhouse Bastei Luebbe Verlag

How To Be A capitalist Without A Capital

„How to be a Capitalist Without Any Capital” (с прекрасното подзаглавие „Четири правила, които трябва да нарушиш, за да забогатееш”) е първата книга на младия бизнесмен, предприемач и онлайн звезда Нейтън Латка. Нейтън е само на 29, занимавал се е високи технологии, с право, с финанси; изграждал е различни собствени бизнес проекти, които впоследствие успешно е продавал. Изключително активен онлайн, Нейтън има огромна публика в мрежата – подкастът му е с милиони гледания.
Книгата му е написана агресивно, атрактивно и безкрайно четивно, като със сигурност ще допадне както на младите предприемачи, така и на всички читатели, които желаят да започнат собствен бизнес, да управляват по-добре парите си или просто да печелят повече.
В книгата си Нейтън твърди, че за да забогатее човек „неприлично”, не са му необходими нито първоначален капитал, нито елитно образование, нито специален талант или изумителна креативност. Нужно е да вярва единствено на себе си и да е наясно кои бизнес правила да наруши и към кои да се придържа.
Книгата е разделена на три части. Първата коментира именно бизнес правилата, които младият предприемач трябва да знае, но само за да може успешно да ги нарушава. Нейтън твърди, че повечето правила в бизнеса днес са безнадеждно остарели и, ако човек желае да забогатее много и бързо, трябва да умее да ги пренебрегва. Вторият дял е посветен на парите – как да печелим, как да задържим спечеленото и как да го умножим, при това в сериозни размери. Третият дял от книгата е най-интересен: той коментира най-печелившите похвати при правене на бизнес днес – как да продаваме идеите си, как да придобиваме изгодно вече разработен бизнес и как да го продаваме с печалба.
Нейтън Латка е пример за поразително млад self-made man. Той е вдъхновение за милионите си последователи. Но най-важното – умее да поднася идеите си пренително и разибаремо. Повече за него и проектите му можете да видите ТУК.

 

Eksmo Hoddereducation Harvardbusiness Sandra Bruna Agencia Literaria Mileskelly Littlebrown WESTEND VERLAG  North Atlantic Books Macmillan Children's Arena-verlag Tarynfagernessagency Lorella Hardman & Swainson Literary Agency AVA Agentur Eksmo