Writershouse InkWell Darley Anderson Penguin Group Knopfdoubleday Orionbooks Hachette Aitkenalexander  Brower Literary GREAYHOUND LITERARY Fsg Henryholt Hayhouse Bastei Luebbe Verlag

THE NIGHT AGENT

“The Night Agent”, новият роман на автора на екшън трилъри със силен „мачо” герой Матю Куърк, е отличен избор за любителите на този напрегнат жанр. Критиката го сравнява с „Трите дни на Кондора” и „Маратонецът”. Матю Куърк пише обиграно и уверено, сюжетът на книгата се развива стремително и държи читателя в напрежение с неочакваните си обрати.
В центъра на разказа е младият и амбициозен агент от ФБР Питър Съдърланд, който по скрити в миналото му причини не се радва на доверието на ръководителите си, и е натоварен с неблагодарната задача да дава само нощни дежурства в тесен кабинет в приземния етаж на Белия дом. Точно по време на такова дежурство Питър получава обаждане от жена, станала неволна свидетелка на поръчково убийство. Младият агент се впуска в надпревара с времето, за да спаси живота на жената, която убийците издирват. Така попада на следите на мащабна международна конспирация, включваща политически играчи и фигури на най-високо ниво, както в САЩ, така и зад граница.
Матю Куърк е завършил история и литература в Харвард. Работил е като репортер за „The Atlantic” във Вашингтон. В момента живее в Сан Диего и се занимава изцяло с писане. Повече за него и книгите му прочетете ТУК.

 

Eksmo Hoddereducation Harvardbusiness Sandra Bruna Agencia Literaria Mileskelly Littlebrown WESTEND VERLAG  North Atlantic Books Macmillan Children's Arena-verlag Tarynfagernessagency Lorella Hardman & Swainson Literary Agency AVA Agentur Eksmo